Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Rychlá šlehačková bublanina

10.03.2023 | 50 min.

Čekáte odpoledne návštěvu nebo chcete dětem upéct něco dobrého, co nezabere moc času? Vyzkoušejte tuto jednoduchou a hlavně rychlou šlehačkovou bublaninu.

Množství: na jeden pekáček či zapékací mísu

Doba přípravy: 10 minut + 40 minut pečení

Ingredience

3 vejce
200 g cukru krupice
280 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 kelímek smetany ke šlehání
300 g mraženého ovoce
2 lžíce hrubé mouky
kousek másla a trocha hrubé mouky na vymazání
Slehačková bublanina

Postup

  1. Vejce s cukrem dáme do mísy a vyšleháme do světlé husté pěny.

    Slehačková bublanina
  2. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a promícháme.
    Slehačková bublanina
  3. Nakonec přilijeme celý kelímek smetany. Těsto důkladně rozmícháme, aby se všechny suroviny dobře spojily. Hotové těsto nalijeme do předem vymazaného a vysypaného pekáčku nebo zapékací mísy.
    Slehačková bublanina
  4. Mražené ovoce promícháme s trochou hrubé mouky, aby se ovoce obalilo. Potom ho rovnoměrně rozprostřeme po povrchu těsta.
    Slehačková bublanina
  5. V troubě vyhřáté na 170 °C pečeme 40–50 minut. Po vychladnutí bublaninu nakrájíme na stejně velké kousky a před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.
    Slehačková bublanina

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky