Zapečené rajčatové noky

18.09.2020 | 30 min

Ingredience

500 g bramborových noků
1 střední cibule
1/2 menší cukety
50 g plátkové anglické slaniny
1 střední stroužek česneku
1 velká lžíce rajčatového protlaku
400 g drcených rajčat v plechovce
2 velké lžíce ricotty
1 velká hrst čerstvé bazalky
olivový olej
trocha másla na smažení
2 balení mozzarelly
70 g parmazánu
sůl a čerstvě mletý pepř
voda podle potřeby

Postup

  1. Cibulku si nakrájíme nahrubo, cuketu na rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na tenké plátky, slaninu také nakrájíme nahrubo. Dáme rozehřát troubu na 220 stupňů a pokud máme, použijeme funkci gril, noky nám zapeče ale i klasický program. Do kastrůlku nebo na hlubší pánev (použijte takové nádobí, které může pak rovnou do trouby nebo pak použijte zapékací mísu) si dáme rozehřát olivový olej s máslem a na středním stupni na něm opečeme společně cibuli, slaninu a cuketu dozlatova. Na minutu přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a společně ještě tak minutu opékáme. Směs pak zalijeme drcenými rajčaty, osolíme, opepříme a necháme trochu probublat. Omáčku ochutnáme a případně doladíme solí nebo pepřem.
    Zapečené rajčatové noky Zapečené rajčatové noky
  2. Po chvíli vaření přidáme ricottu, čerstvou bazalku, bramborové noky a promícháme. Pokud je omáčka hodně hustá, podlijeme ji trochou vody. Stačí ale opravdu maličko.
    Zapečené rajčatové noky
  3. Noky necháme v omáčce chvilku (3-5 minut) změknout, pak stáhneme z plotny a do směsi natrháme jednu mozzarellu. Promícháme a horní část zasypeme nastrouhaným parmazánem, natrhanou druhou mozzarellou a dáme na pár minut zapéct do trouby. Do trouby se průběžně díváme a neodcházíme nikam daleko. Chceme, aby se sýr nahoře roztekl, lehce zezlátnul, ale nechceme, aby se vysušil.
    Zapečené rajčatové noky Zapečené rajčatové noky
  4. Hotové noky zdobíme čerstvou bazalkou a podáváme ideálně hned čerstvé.
    Zapečené rajčatové noky

Kategorie:

bez masa

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky