Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Tatarák z hovězí svíčkové s parmazánovou majonézou

29.04.2020 | 50 min.

Ingredience

250 g hovězí svíčkové Globus
2 brambory
8 lískových oříšků
1 hrst nasekané pažitky
2 snítky rozmarýnu
2 žloutky
30 g sýra grana padano
1 citron
slunečnicový olej
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup

  1. Do misky si nasypeme 3 cm vrstvu soli, přidáme žloutek a zasypeme další vrstvou soli tak, aby byl celý žloutek zasypaný. Misku se žloutkem necháme uležet při pokojové teplotě 48 hodin. Po 48 hodinách žloutek vytáhneme a pod tekoucí vodou z něj opláchneme veškerou sůl.
    Tatarák z hovězí svíčkové Tatarák z hovězí svíčkové
  2. Pak si připravíme majonézu. Do misky vyklepneme syrový žloutek a metličkou pořádně rozmícháme.
    Tatarák z hovězí svíčkové Tatarák z hovězí svíčkové
  3. Pak začneme přilévat slunečnicový olej, ze začátku jen po kapkách, ale až se majonéza začne spojovat, oleje začneme přilévat postupně víc, dokud není majonéza dostatečně hustá. Do hotové majonézy přisypeme parmezán a dochutíme citronem a solí.
    Tatarák z hovězí svíčkové Tatarák z hovězí svíčkové
  4. Brambory řádně omyjeme a i se slupkou je rozmixujeme nadrobno v mixéru. S pomocí utěrky z nich následně vyždímeme veškerou vodu. Potom je dozlatova osmažíme v oleji a necháme vychladnout. Oloupané lískové oříšky (nebo je můžete oloupat až po upečení) umístěte na plech s pečicím papírem a pečte na 180 °C zhruba 10 minut. Po vychladnutí k osmaženým bramborám nastrouháme opražené lískové oříšky a promícháme.
    Tatarák z hovězí svíčkové Tatarák z hovězí svíčkové
  5. Hovězí svíčkovou nožem nakrájíme na malé kostičky (cca 4 x 4mm).
    Tatarák z hovězí svíčkové Tatarák z hovězí svíčkové
  6. Nakrájenou svíčkovou v misce smícháme s majonézou, nasekanou pažitkou, solí a pepřem.
    Tatarák z hovězí svíčkové Tatarák z hovězí svíčkové
  7. Na talíři tatarák posypeme smaženým bramborem s lískovým oříškem a vše posypeme nastrouhaným sušeným žloutkem.
    Tatarák z hovězí svíčkové Tatarák z hovězí svíčkové

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky