Jahodové knedlíky z tvarohového těsta jsou klasikou, na které si pochutná celá rodina. Vyzkoušejte recept od Petry Burianové.
Množství: podle velikosti ovoce asi 15 kusů
Doba přípravy: 30 minut
250 g | tvarohu v kostce |
200 g | dětské krupičky |
1 malé | vejce |
špetka soli | |
jahody (sezónní čerstvé nebo mražené) |
cukr moučka | |
máslo | |
tvaroh na strouhání (případně strouhanka nebo zakysaná smetana) |
Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte asi 5–6 minut. Poté je vyjměte, nechte chvilku okapat a pak je můžete rovnou podávat.
Pro zamrazování knedlíků budete potřebovat tác nebo plech, který bez problémů vložíte do mrazáku. Nejprve vyložte pečicím papírem tác, a pak na něj naskládejte jednotlivé knedlíky tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Tác potom nechte v mrazáku do druhého dne, poté knedlíky přesuňte do sáčků a znovu uložte. Díky tomu k sobě neslepí.
Až na knedlíky dostanete chuť, můžete je kdykoliv vytáhnout ze sáčku a uvařit. Postupujte podobně jako u vaření čerstvých knedlíků. Doba vaření bude ale o něco delší, počítejte tak 7–8 minut. Ke konci můžete vytáhnout jeden knedlík a zkusit ho rozkrojit. Poznáte tak, zda už jsou knedlíky hotové, nebo jestli potřebují ještě chvilku povařit.
Knedlíky servírujte dle chuti. Výborně chutnají se strouhaným tvarohem, opraženou strouhankou nebo zakysanou smetanou. Nakonec je pocukrujte a zalijte rozpuštěným máslem.