-
Na těsto do mísy navážíme všechny ingredience, máslo musí být měkké a mléko nejlépe vlažné. Hněteme, dokud nedostaneme hladké a kompaktní těsto, které se nelepí na vařechu ani na mísu. Těsto necháme na teplém místě vykynout, objem musí být dvojnásobný.
-
Na tvarohovou náplň smícháme všechny ingredience do hladké hmoty. Na drobenku smícháme prsty mouku, sůl, cukr a máslo; rum přidáme až na závěr. Vykynuté těsto přendáme opatrně na pomoučenou plochu a opatrně rozválíme na obdélník 30 x 20 cm, rádýlkem jej rozřežeme na 20 stejných čtverců. Doprostřed každého dáme 1 lžičku tvarohové náplně, rohy přehneme přes náplň, spojíme a zakoulíme. Odložíme na plech s papírem na pečení, necháme lehce nakynout a poté pomocí malé štamprle či čistého vajíčka uděláme v každém koláčku důlek.
-
Koláče potřeme rozpuštěným máslem, důlky naplníme povidly smichanými s kořením a dobře je zasypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na horkovzduch při 200 °C asi 12 - 14 minut dozlatova. Ještě horké potřeme zbylým máslem smíchaným s rumem.