Doba přípravy a vaření
Příprava: 30 minut
Vaření: 2 hodiny
Počet porcí: 6
Kořeněný a voňavý recept z jednoho hrnce, který vás okouzlí.
Připravte si tento neobvyklý kus masa zdravě a bezlepkově v jednom hrnci pro efektní posezení s přáteli. V tomto receptu se dá použít i jiný druh masa - telecí, vepřové či skopové.
3 lžíce | olivového oleje na pečení |
1 kg | hovězího masa, osso buco (kližka s kostí) anebo klasická kližka, krk, kýta nakrájená na velké kousky. |
800 g | cibule |
1 lžíce | třtinového cukru |
4 | stroužky česneku, nakrájené |
1 | chilli paprička |
4 | bobkové listy |
celé skořice | |
1 ks | badyánu |
cca 6 kuliček rozdrceného nového koření a 6 hřebíčků | |
1 lžíce | sušeného oregana + čerstvé na dekoraci |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2-3 lžíce | červeného vinného octa |
800 g | nakrájených rajčat v plechovce |
200 ml | nčerveného vína |
sůl a pepř | |
2 hrnky | jasmínové rýže Globus |
0,5 dcl | olivového oleje |
100 g | celých mandlí se slupkou |
3 hrnky | vody |