Až tenhle recept na souvlaki s jogurtovou raitou z granátového jablka zkusíte připravit doma na zahradě, jediné, co vám bude k navození dokonalé atmosféry chybět, bude šplouchání moře a žár středomořského zapadajícího slunce…
Množství: 4 porce
Doba přípravy: do 1 hodiny
0,5 kg | mletého masa Poctivá výroba Globus |
1 | bílý řecký jogurt |
2 | čerstvé nasekané červené cibule |
1 | čerstvá chilli paprička nebo podle chuti |
3 stroužky | nasekaného česneku |
snítka | čerstvé máty |
hrstka | čerstvého koriandru |
1 čajová lžička | římského kmínu |
1 čajová lžička | mleté skořice |
6 | kafírových listů |
4 | mleté nebo rozdrcené hřebíčky |
sůl a čerstvě mletý černý pepř |
1 | granátové jablko |
125 g | bílého řeckého jogurtu |
2 | stroužky česneku |
limetková šťáva | |
hrstka | nasekané čerstvé máty a koriandru |
koření Garam masala nebo Tandori masala | |
mořská sůl vločková na dochucení | |
olivový olej extra panenský |