Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Ricottový koláč se švestkami a makovou drobenkou

13.09.2022 | 90 min.

Jednoduchý koláč ze švestek? Zkuste tento recept od Kitchen Affair s ricottou a makovou drobenkou.


Množství: na dortovou formu o průměru 20 cm (pro pečení v koláčové formě s průměrem 28 cm je třeba zdvojnásobit množství drobenky a švestek)

Doba přípravy: 90 minut

Ingredience

8 švestek
3 vejce
50 g mandlové mouky (mouku si můžeme doma namlít z celých mandlí pomocí mixéru)
150 g krupicového cukru
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 kelímek ricotty
1 lžíce vanilkové pasty
špetka soli

Na drobenku:

30 g mletého máku
40 g másla
30 g polohrubé mouky
skořice
30 g cukru krupice

Postup

    1. Vejce vyšleháme společně s cukrem a vanilkovou pastou do pěny.
      Ricottový koláč se švestkami a makovou drobenkou
    2. Přidáme ricottu a znovu prošleháme.
      Ricottový koláč se švestkami a makovou drobenkou
    3. V misce zvlášť smícháme mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a špetku soli. Sypkou směs lehce promícháme a potom po částech přisypeme k vejcím. Vždy důkladně zapracujeme, aby v těstě nebyly hrudky.
      Ricottový koláč se švestkami a makovou drobenkou
    4. Takto připravené těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové (koláčové) formy a rovnoměrně rozetřeme. Přidáme rozpůlené švestky a lehce je zatlačíme do těsta.
      Ricottový koláč se švestkami a makovou drobenkou
    5. Nakonec si připravíme drobenku. Mák, máslo, mouku a cukr rukama zpracujeme na drobivou směs.
      Ricottový koláč se švestkami a makovou drobenkou
    6. Tou posypeme celý koláč a v troubě vyhřáté na 170 °C pečeme 60 minut.
      Ricottový koláč se švestkami a makovou drobenkou
    7. Potom koláč z trouby vyndáme a před krájením necháme vychladnout.
      Ricottový koláč se švestkami a makovou drobenkou

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky