Grilovačka netradičně

24.05.2021 | 7 minut čtení
Hoďte na gril špekáčky nebo Párty šunku Grilovačka netradičně

Zpestřete si rodinnou grilovačku. Kromě tradičních steaků, hamburgerů nebo klobásek si můžete ugrilovat také špekáčky či Párty šunku z Řeznictví Globus. Poradíme vám, jak na to!

Špekáčky z Globusu se nehodí pouze k táboráku, svou jedinečnou chutí skvěle oživí i vaše grilování. V Řeznictví Globus, které se nachází v zázemí každého našeho hypermarketu, je zkušení řezníci připravují podle tradiční receptury kombinací vepřového a hovězího masa se špekem. Pro perfektně vyladěnou chuť přidají ještě trochu pepře a česneku, hotovou směs naplní do přírodních střívek a proslulé špekáčky z Globusu mohou do světa. Neobsahují žádný lepek, takže si na nich můžete pochutnat i při bezlepkové dietě.

Připravit špekáčky na grilu zvládne opravdu každý. Stačí je naříznout na obou koncích dvěma řezy do kříže, položit na rošt a grilovat, dokud se pořádně nepropečou. Hotové špekáčky podávejte s čerstvým krajícem chleba (například Horalem z našeho pekařství), křenem a hořčicí.

Párty šunka Globus nejen na párty

Jak už samotný název této šunky napovídá, Párty šunka Globus se skvěle hodí pro rodinné oslavy, tedy i na grilovačku. Jen nezapomeňte, že oproti běžným šunkám ji musíte vždy před podáváním tepelně upravit.

Stejně jako všechny ostatní masné výrobky z Řeznictví Globus i tuto šunku vyrábíme denně čerstvou v zázemí každého našeho hypermarketu podle tradiční a osvědčené receptury. Párty šunka Globus obsahuje 96 % vepřové kýty bez kosti, na 100 gramů má jen 2,2 gramu soli a nenajdete v ní žádný lepek.

Jak si Párty šunku správně ugrilovat?

  • Před grilováním nakrojte horní kůži šunky, aby během opékání vznikla kůrčička s ozdobnou mřížkou.
  • Párty šunku ponechejte v celku a zabalte ji do alobalu, jedině tak vám po ugrilování zůstane krásně šťavnatá. Kdybyste ji nakrájeli syrovou ještě před grilováním, mohla by se během grilování vysušit a ztratit svoji chuť.
  • Na mírném ohni zabalenou šunku grilujte zhruba hodinu (v závislosti na její velikosti).
  • Po hodině grilování šunku vybalte z alobalu a grilujte na přímém ohni, dokud se nevytvoří křupavá kůrčička.
  • Na závěr šunku naporcujte na libovolně silné plátky. Správně by se měla krájet kolmo ke směru svalových vláken.

Ugrilovanou šunku můžete stejně jako špekáčky servírovat s čerstvým pečivem, křenem, hořčicí, kečupem nebo kyselou okurkou.

Ať už upřednostňujete maso marinované, nebo jen osolené a opepřené, základem každé vydařené grilovačky jsou hlavně kvalitní suroviny. V Řeznictví Globus to moc dobře vědí, proto pro vás veškeré masné výrobky připravují denně čerstvé. Až budete příště plánovat grilování, vsaďte na jistotu a zastavte se pro maso do Řeznictví Globus. Vaši hosté to ocení.

Kategorie:

Grilování Léto Maso

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky