Zeleninový koláč

07.05.2021 | 60 min.

Ingredience

Těsto:

150 g hladké mouky
120 g studeného másla
3 lžíce ledové vody
špetka soli

Náplň:

250 g zakysané smetany
3 - 4 utřené stroužky česneku
2 velká vejce
sůl
pepř
tymián
hobliny zeleniny (řepy, mrkve, cukety, lilku)

Postup

  1. Vypracujeme rychle těsto a příliš ho v rukou nezahříváme. Pak ho zabalíme a dáme do lednice odpočinout asi na hodinu. Poté těsto vyválíme a vyložíme jím formu. Těsto na dně propícháme vidličkou, přikryjeme pečícím papírem a zatížíme. Já používám drobné fazolky, které si po vychladnutí ukládám a používám opakovaně. Takto předpečeme 10 minut na 190 stupňů.
    Zeleninový koláč Zeleninový koláč
  2. Odstraníme zátěž a papír. Nalijeme náplň, kterou si připravíme smícháním vajec, zakysané smetany, česneku, koření a soli. Zeleninu si nakrájíme loupáčkem na brambory na hobliny a od středu je svineme do spirály. Koláč vrátíme do trouby a pečeme dalších asi 35 minut.
    Zeleninový koláč Zeleninový koláč

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky