Filet ze pstruha, omáčka ze spálené smetany a medvědí česnek

07.05.2021 | 40 min.

Ingredience

4 ks filetu ze pstruha
0,7 l smetany 33%
0,3 l rybího vývaru
150 g medvědího česneku
1 citron
30 g másla
sůl
pepř

Postup

  1. Smetanu nalijeme do hrnce a na středním plameni začneme svářet. Smetanu průběžně mícháme a až se zredukuje na hustou konzistenci a začne se lehce připalovat (začne mít lehce hnědou barvu), začneme přilévat ohřátý rybí vývar a důkladně mícháme, dokud nám nevznikne hustá omáčka. Omáčku nakonec dochutíme citronem a soli.
    Filet ze pstruha Filet ze pstruha
  2. Filátka ochutíme solí a pepřem a opečeme na másle, na středním plameni, kůži dolů. Jelikož je filátko hodně slabé, opékáme jen na kůži, dokud není kůže křupavá a už neotáčíme a rovnou podáváme — tím nám ryba zůstane šťavnatá a křupavá. Než opečeme rybu, tak si na pánvi s pár kapkama olivového oleje opečeme medvědí česnek. Nijak ho nekrájíme, jen ho hodíme vcelku na pánev s dochutíme solí. Stačí mu 2 minuty.
    Filet ze pstruha Filet ze pstruha
  3. Na talíř dáme omáčku, přidáme medvědí česnek, nahoru položíme opečenou rybu a nakonec zakápneme pár kapkami citrónu.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky