Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Řezy ze švestek a lískových oříšků

26.08.2021 | 60 min.

Ingredience

Na základ:

210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
170 g rozpuštěného vlažného másla
1 g soli
  kůra z jednoho citrónu

Lískooříškový krém:

100 g jemně mletých lískových oříšků
100 g cukru krupice
100 g rozpuštěného vlažného másla
20 g kukuřičného škrobu
2 g mleté skořice
1 g soli
  šťáva z jednoho citrónu
2 vejce velikosti M

Na dokončení:

1 kg švestek
50 g třtinového cukru
40 g sekaných pražených lískových ořechů

Postup

  1. Do mísy navážíme mouku, cukr, sůl, přidáme citrónovou kůru a rozpuštěné máslo a zamícháme v těsto. To ihned vmáčkneme do pekáčku, který jsme předem vymazali olejem. Skvěle nám poslouží naše vlastní prsty. 
  2. Na oříškový krém smícháme všechny sypké ingredience, přidáme rozpuštěné máslo, vejce a šťávu z citrónu a pomocí metličky vymícháme do hladké hmoty. Tu ihned rozetřeme na povrch připraveného těsta. Švestky vypeckujeme a naskládáme je na oříškovou vrstvu. Vždy je dáváme dužinou směrem nahoru a skládáme těsně jednu vedle druhé. Poté švestky posypeme třtinovým cukrem a koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 40–45 min. dozlatova. Necháme vychladnout a před podáváním koláč dozdobíme nahrubo sekanými lískovými ořechy, které jsme předem lehce opražili ve vyhřáté troubě.
    Řezy ze švestek a lískových oříšků

Kategorie:

Pečení

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky