Proměňte instantní nudle udon v rychlou a trendy zdravou večeři s marinovaným vejcem, sójovým tofu a zeleninou.
Množství: 4 porce
Doba přípravy: 45 minut + 1 hodina marinování
15 g | sušených hub shii-take |
1 l | převařené vody |
2 lžíce | tmavé sójové omáčky |
20 g | tmavé miso pasty |
15 ml | rybí omáčky |
200 g | sušených světlých nudlí udon |
150 g | tofu nakrájeného na tenké obdélníkové plátky a naloženého v sójové omáčce |
4 | vejce vařená 4–5 minut, oloupaná a naložená 1 hodinu v tmavé sójové omáčce |
2 ks | salátu pak choi (bez kořene, listy umyté a nasekané) |
100 g | fazolových klíčků, propláchnutých a okapaných |
3 | jarní cibulky nakrájené na tenké plátky |
50 g | opražených kešu oříšků |
sezamová semínka | |
sušené chilli papričky k podávání (není nutné) | |
čerstvě nasekaný koriandr (není nutné) |
Pro masovou variantu je možné uvařit vývar z vepřového boku z Poctivé výroby Globus a do polévky přidat i nakrájené maso.