Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Houbový ramen s misem, tofu, salátem pak choi a nakládaným vejcem

20.01.2023 | 45 min.

Proměňte instantní nudle udon v rychlou a trendy zdravou večeři s marinovaným vejcem, sójovým tofu a zeleninou.

Množství: 4 porce

Doba přípravy: 45 minut + 1 hodina marinování

Ingredience

15 g sušených hub shii-take
1 l převařené vody
2 lžíce tmavé sójové omáčky
20 g tmavé miso pasty
15 ml rybí omáčky
200 g sušených světlých nudlí udon
150 g tofu nakrájeného na tenké obdélníkové plátky a naloženého v sójové omáčce
4 vejce vařená 4–5 minut, oloupaná a naložená 1 hodinu v tmavé sójové omáčce
2 ks salátu pak choi (bez kořene, listy umyté a nasekané)
100 g fazolových klíčků, propláchnutých a okapaných
3 jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
50 g opražených kešu oříšků
sezamová semínka
sušené chilli papričky k podávání (není nutné)
čerstvě nasekaný koriandr (není nutné)
Houbový ramen s tofu

Postup

      1. Sušené houby dáme namočit do studené vody, nejlépe do velkého hrnce, ve kterém poté budeme vše vařit. Houby necháme cca 1 hodinu nasáknout. Poté přidáme sójovou omáčku, miso pastu, rybí omáčku podle chuti a vše zvolna vaříme asi 15 minut, ať se miso pasta rozpustí a houby změknou.
        Houbový ramen s tofu
      2. Zvlášť v osolené vroucí vodě vaříme vejce po dobu 4–5 minut, poté zprudka zchladíme, oloupeme, zalijeme sójovou omáčkou a necháme také alespoň 1 hodinu marinovat.
        Houbový ramen s tofu
      3. Totéž uděláme s tofu. Zlehka ho na oleji opečeme do zlatova nebo necháme jen okapat a rovnou nakládáme do sójové nebo teriyaki omáčky. Opět dáme odležet alespoň na 1 hodinu.
        Houbový ramen s tofu
      4. Dochucený vývar z hub zesílíme tak, aby se vařil a nudle udon se daly vložit přímo do vývaru. Dál vaříme podle návodu cca 10 minut v připravené polévce, těsně před koncem přidáme asi na 2 minuty nakrájený salát, propláchnuté klíčky a jarní cibulku. Poté stáhneme z plotny.
        Houbový ramen s tofu
      5. Nudle a zeleninu rozdělíme do 4 servírovacích misek. Navrch dáme tofu a vejce, posypeme opraženými kešu oříšky nebo sezamem, sušeným rozdrceným chilli, natrhaným koriandrem a jarní cibulkou. Variant na tento ramen je spoustu a nápadům na ingredience se meze nekladou.
        Houbový ramen s tofu

Tip od Vojtěcha Poštulky

Pro masovou variantu je možné uvařit vývar z vepřového boku z Poctivé výroby Globus a do polévky přidat i nakrájené maso.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky