Bezlepkové linecké

14.12.2019 | 90 min

Ingredience

30 dkg bezlepkové mouky
20 dkg tuku
10 dkg cukru
1 žloutek
marmeláda (např. rybízová)

Postup

  1. Veškeré suroviny smícháme a zpracujeme do těsta, které následně necháme v chladu odpočinout (ideálně alespoň přes noc). Další den těsto rozválíme na pomoučeném vále a začneme vykrajovat jednotlivé tvary, které postupně klademe na plech s pečicím papírem. Pečeme na 170 °C po dobu zhruba 10 minut.
  2. Upečené cukroví slepujeme marmeládou, nejlépe rybízovou. Dle chuti můžeme před servírováním pocukrovat moučkovým cukrem.

Kategorie:

bez lepku vánoce zdravý svět

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky