Slaná verze anglických velikonočních bochánků

09.04.2020 | 150 min

Ingredience

Na dekorování:

60 g voda
60 g hladká mouka

16-20 bochánků:

500 g hladká mouka
250 g mléko
50 g sádlo
100 g strouhaný Gruyeré
30 g pažitka
15 g droždí
8 g sůl
2 vejce (1 do těsta, 1 na potření)

Náš tip

Namísto sýru Gruyeré můžete použít jiný aromatický tvrdý sýr, například Císařský sýr nebo čedar.

Postup

  1. Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme sůl, vlažné mléko, jedno vejce, sádlo a vypracujeme těsto. Přidáme sýr, pažitku a znovu krátce propracujeme. Lehce pomoučíme, přikryjeme utěrkou, a necháme na teplém místě asi jednu hodinu kynout.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře
  2. Po vykynutí těsto přendáme na pracovní plochu, vyválíme asi 30 centimetrů dlouhý válec, který rozdělíme na 20 stejných dílků. Z každého dílku uděláme pevnou kuličku, které jednu po druhé přendáme do olejem vymazaného pekáčku. Necháme nakynout asi do trojnásobného objemu.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře
  3. Po nakynutí potřeme rozšlehaným vajíčkem a na povrch bulek nakreslíme pomocí cukrářského sáčku (nebo sáčku s ustřiženým rohem) kříže ze směsi mouky a vody. Pečeme dozlatova asi 20 až 25 minut ve vyhřáté troubě při 170 °C. Před vyndáním otestujeme pomocí špejle, zda jsou bochánky hotové, musí zůstat suchá. Bochánky podáváme vlažné, nebo zcela vychladnuté - překrojíme je napůl a na grilovací pánvi opečeme dozlatova.

Jak vykostit a naporcovat kuře

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky