Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Makové rohlíčky s pomerančem a hřebíčkem

18.11.2022 | 120 min.

Vyzkoušejte tradiční rohlíčky v novém makovém kabátku s pomerančem a hřebíčkem podle cukrářského mistra Josefa Maršálka.

Množství: na 60 ks

Doba přípravy: 2 hodiny

Ingredience

280 g hladké špaldové mouky
210 g másla
70 g cukru krupice
100 g mletého máku
1 pomeranč
1 lžička mletého hřebíčku
špetka soli
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr s pravou vanilkou
1 pomeranč

Postup

  1. Nastrouháme si kůru z jednoho pomeranče, přidáme k ostatním surovinám a rychle vypracujeme v těsto, ze kterého uválíme malé rohlíčky.
  2. Pečeme dozlatova při 160 °C na plechu vyloženém pečicím papírem.
  3. Po upečení je opatrně obalíme ve směsi obou cukrů s nastrouhanou pomerančovou kůrou. Hotové rohlíčky uložíme ve vzduchotěsné dóze na suchém místě.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky