Bageta s klobásou, karamelizovanou cibulí a tymiánem

22.05.2020 | 60 min

Ingredience

Těsto:

400 g hladké mouky
200 ml vody
3 polévkové lžíce olivového oleje
15 g droždí
8 g soli

Karamelizovaná cibule:

2 větší cibule
150 g šunkové klobásy či šunky
2 lžíce oleje
1 lžička cukru
20 ml octa
1 lžička čerstvého tymiánu

Na dokončení:

mořská sůl
čerstvý tymián

Postup

  1. Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme sůl, vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
    Bageta s klobásou, karamelizovanou cibulí a tymiánem Bageta s klobásou, karamelizovanou cibulí a tymiánem
  2. Těsto necháme v míse přikryté utěrkou asi 1 hodinu kynout tak, aby byl objem nejméně dvojnásobný.
    Bageta s klobásou, karamelizovanou cibulí a tymiánem
  3. Mezitím si v hrnci rozpustíme olej s cukrem a necháme zkaramelizovat, poté přidáme na větší kousky nakrájené oloupané cibule, krátce osmažíme a zalijeme octem. Poté přidáme na kousky nakrájenou klobásu či šunku a vmícháme tymián.
    Bageta s klobásou, karamelizovanou cibulí a tymiánem Bageta s klobásou, karamelizovanou cibulí a tymiánem
  4. Na pomoučené ploše lehce rozválíme vykynuté těsto, na které rozdělíme zkaramelizovanou náplň. Stočíme do rolády, přeneseme na plech s pečicím papírem, nůžkami nastřihneme a zformujeme do tvaru klasu.
    Bageta s klobásou, karamelizovanou cibulí a tymiánem Bageta s klobásou, karamelizovanou cibulí a tymiánem
  5. Poté lehce postříkáme vodou pomocí rozprašovače a těsto posypeme mořskou solí a čerstvým tymiánem. Necháme opět asi hodinu kynout, poté opět rozprašovačem postříkáme a vložíme do rozpálené trouby.
    Bageta s klobásou, karamelizovanou cibulí a tymiánem
  6. Bagetu pečeme na 220 °C asi 20 minut, ideálně do zlatova, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Podáváme s máslem či olivovým olejem, skvěle chutná i jako příloha k polévce.

Bageta s klobásou, karamelizovanou cibulí a tymiánem

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky