Boží milosti z bílého vína

22.02.2021 | 60 min.

Ingredience

Nákupní seznam
250 g hladké mouky
20 g vanilkového cukru
10 g cukru moučka
25 g měkkého másla
40 g kukuřičného škrobu
90 ml suchého bílého vína
1 g prášku do pečiva
1 g soli
1 vejce
1 žloutek
kůra z jednoho citronu

Na dokončení:

1 l oleje na smažení
100 g směsi cukru moučka a vanilkového cukru na obalení

Postup

  1. Do mísy navážíme všechny ingredience kromě bílého vína lehce zpracujeme dohromady. Poté přidáme studené víno a vypracujeme hladké nelepivé těsto. To dáme do lednice asi na 15 minut odpočinout, poté jej rozválíme na pomoučené ploše na obdélník o velikosti asi 40 × 30 cm, 2 - 3 mm tenký.
    Boží milost z bílého vína Boží milost z bílého vína
  2. Rádýlkem obdélník rozkrojíme na půl a poté nakrájíme na pásky o síle asi 2 cm, z každého vytvoříme uzel. Olej nalijeme do menšího hrnce tak, aby měl hloubku asi 5 - 6 cm.
    Boží milost z bílého vína Boží milost z bílého vína
  3. Zahřejeme ho na teplotu 170 °C a uzlíky po částech usmažíme dozlatova. Odkládáme na tác s ubrousky, aby se mohl přebytečný olej vsáknout. Ještě vlažné Je obalíme ve směsi obou cukrů. Nejlépe chutnají čerstvé.
    Boží milost z bílého vína Boží milost z bílého vína

Kategorie:

Dezerty Velikonoce

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky