Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Bramboračka

12.09.2023 | 60 min.

Bramboračka patří mezi stálice české kuchyně, ke kterým se rádi vracíme. Připravte si i vy tuto oblíbenou polévku, která krásně zahřeje i zasytí.

Množství:  5–6 porcí

Doba přípravy:  1 hodina

Suroviny

5 větších brambor
3 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce sádla
2 hrsti sušených hub
majoránka
kmín
sůl a pepř

Na jíšku:

3 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky

Postup

  1. Houby dáme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut máčet. V hrnci mezitím rozpálíme sádlo a zprudka orestujeme drobně pokrájenou cibuli a česnek. Do hrnce postupně přidáme pokrájenou mrkev, celer a petržel.
    Bramboračka
  2. Houby nesléváme a přidáme do hrnce i nálevem. Nakonec přidáme ještě brambory a zalijeme teplou vodou, aby bylo vše v hrnci ponořené.
    Bramboračka
  3. Polévku vaříme, dokud nebudou brambory měkké. Podle chuti bramboračku osolíme a okořeníme kmínem a majoránkou. Můžeme přidat i čerstvě namletý pepř. Bramboračku můžeme jíst takto, případně ji zahustit jíškou.

    Příprava jíšky je velmi jednoduchá. Do menší pánve dáme 3 lžíce oleje a zahřejeme. Do horkého oleje vsypeme tři lžíce mouky a za stálého míchání zhruba 2 minuty smažíme do zlatavé barvy. Potom vmícháme do vařící se polévky a necháme povařit do zhoustnutí.
    Bramboračka

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky