Flank steak s růžičkovou kapustou dochucenou hořčicí a javorovým sirupem

24.02.2020 | 45 min

Ingredience

400 g flank steaku
300 g

růžičkové kapusty

1 lžíce

hrubozrnné hořčice 

2 lžíce

javorového sirupu

1 lžíce máslo
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Postup

  1. Steak nasolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a zprudka opečeme na rozpálené pánvi (na teplotu medium rare stačí z každé strany 2 minuty). Následně steak necháme 15 minut odpočívat mimo pánev.

  2. Růžičkovou kapustu očistíme od vrchních lístků a rozpůlíme. Pomalu ji rozpůlenou částí dolů na pánvi opékáme asi 15 minut, a to na nižší stupeň, a jakmile je spodní část opečena dozlatova, promícháme ji a pečeme dalších 5 minut. Potom kapustu osolíme, opepříme, přidáme máslo, javorový sirup a společně promícháme. 

  3. Odpočatý steak ohřejeme v rozpálené troubě, nebo na pánvi s nejnižší teplotou, a nakrájíme na silnější plátky. Hotové kapusty podáváme s rozkrájeným steakem, s tím, že na talíři celé jídlo přelijeme omáčkou, která nám zůstala v pánvi, kde se připravovala růžičková kapusta.



Kategorie:

hovězí

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky