Chřestová polévka s pistáciemi a grilovanými jahodami

15.04.2021 | 40 min.

Ingredience

1 kg zeleného chřestu
125 g čerstvého špenátu
3 šalotky
1 l kuřecího vývaru
0,1 l smetany 33%
100 g másla
1 citron
200 g jahod
100 g loupaných pistácií
sůl
čerstvě namletý pepř

Postup

  1. Šalotku nakrájíme nadrobno a v hrnci dozlatova orestujeme na másle. Z chřestu odlomíme dřevnaté spodní části. Tři kusy dáme stranou a zbytek nakrájíme na menší kousky. Chřest přidáme do hrnce s šalotkou a orestujeme. Přilijeme ohřátý vývar a necháme tak 5 minut povařit. Poté přilijeme ohřátou smetanu a vše dáme do mixéru, do kterého přidáme ještě čerstvý špenát. Vše rozmixujeme dohladka. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citronem.
    Chřestová polévka s pistáciemi a grilovanými jahodamiChřestová polévka s pistáciemi a grilovanými jahodami
  2. Jahody rozkrájíme a opečeme na grilu, nebo na suché pánvi, dokud nám nezkaramelizují. Zbylé 3 kusy chřestu nakrájíme na tenké plátky a nasypeme na polévku, společně s opečenými jahodami a opraženými pistáciemi.
    Chřestová polévka s pistáciemi a grilovanými jahodamiChřestová polévka s pistáciemi a grilovanými jahodami

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky