Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Cuketová buchta s drobenkou a vlašskými ořechy

20.08.2021 | 60 min.

Ingredience

Těsto:

400 g nahrubo nastrouhané cukety
250 g cukru krupice
250 g hladké mouky
150 g oleje
50 g sekaných pistácií
kůra z jedné limetky
2 g soli
5 ks vajec velikosti M
6 g jedlé sody

Drobenka:

100 g hladké mouky
50 g cukru krupice
60 g másla
50 g nahrubo sekaných vlašských ořechů
1 g soli

Poleva ze zakysané smetany:

400 g tučné zakysané smetany
100 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
šťáva z jedné limetky

Postup

  1. Do mísy navážíme mouku, cukr, sůl, sodu a vejce, přidáme nastrouhanou cuketu a zamícháme. Nakonec přimícháme olej a pistácie a promísíme do hladké hmoty. Tu vylijeme do pekáčku, který jsme vytřeli olejem a vyložili papírem na pečení. Před vložením do trouby posypeme těsto kousky drobenky, kterou jsme zhotovili smícháním všech ingrediencí. Pečeme při 160 °C asi 35 až 40 min. Abychom se ujistili, že je těsto propečené uvnitř, zapíchneme špejli do několika míst buchty.
  2. Polevu připravíme ze smetany, cukru, vanilkového cukru a limetky. Vše promísíme v misce dohladka a následně připravenou polevu natřeme na právě vytažený koláč z trouby a vložíme jej zpět na dalších 10 min. Dopékáme při teplotě 150 °C. Před podáváním a krájením necháme buchtu zcela vychladnout.

Kategorie:

Pečení

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky