Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Jahodová pěna s malinami

19.05.2022 | 60 min.

Pekáček 20 x 30 cm

Množství: 20 ks

Doba přípravy: 1 hodina

Ingredience

Na korpus:

200 g bílků
160 g cukru krupice
170 g hladké mouky
65 g mléka
60 g oleje
2 g soli
6 g prášku do pečiva

Jahodová pěna:

300 g smetany ke šlehání 33%
100 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
30 g medu
150 g rozmixovaných jahod
110 g vody
3 g agaru

Na želé:

120 g vody
120 g rozmixovaných jahod
20 g cukru krupice
2 g agaru

Na dokončení:

250 g čerstvých malin
50 g domácího pikantního džemu

Postup

  1. Na korpus vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu, poté opatrně krátce zamícháme mléko a olej a úplně nakonec směs mouky, soli a prášku do pečiva.
    Jahodová pěna s malinami od Josefa Maršálka
  2. Hmotu ihned rozetřeme na velký pečicí plech 40 × 30 cm s papírem na pečení a pečeme při 180 °C asi 7–8 minut nebo dokud plát není propečený.
    Jahodová pěna s malinami od Josefa Maršálka
  3. Vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout. Studený plát překrojíme na půl a půlky k sobě spojíme domácím džemem. V ideálním případě takto připravený základ dáme do obdélníkového kapslového tvořítka anebo do pekáčku o velikosti 20 × 30 cm.
    Jahodová pěna s malinami od Josefa Maršálka
  4. Smetanu vyšleháme do pevna. Do hrnce dáme cukr, vanilkový cukr, agar, přidáme vodu a med a tuto směs přivedeme k varu. Vaříme asi 1 minutu. Sejmeme z ohně. Poté přidáme jahodové pyré, dobře rozmícháme a ihned opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku.
    Jahodová pěna s malinami od Josefa Maršálka
  5. Tuto hmotu nalejeme na základ v pekáčku, povrch posypeme čerstvými malinami a necháme v lednici krátce zatuhnout.
    Jahodová pěna s malinami od Josefa Maršálka
  6. Na polevu v hrnci smícháme cukr s agarem, přidáme vodu a přivedeme k varu. Krátce provaříme, sejmeme z ohně, přidáme pyré a tuto směs nalijeme na předem zatuhlý základ.
    Jahodová pěna s malinami od Josefa Maršálka

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky