Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Kořeněný vaječný likér (nealkoholický i s alkoholem)

22.11.2022 | 60 min.

Vychutnejte si během svátků domácí vaječný likér. Připravit si ho můžete v klasické variantě s alkoholem nebo ve verzi bez alkoholu, který můžete podávat i dětem.

Množství: cca 1,4 l likéru

Doba přípravy: 1 hodina

Ingredience

6 žloutků
1 plechovka kondenzovaného mléka
400 ml plnotučného mléka
400 ml smetany ke šlehání
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
½ lžičky kardamomu
¼ lžičky badyánu

Na nealkoholickou verzi pro děti:

200 ml smetany ke šlehání

Na verzi s alkoholem:

300 ml rumu
50 ml amaretta
Domácí kořeněný vaječný likér

Postup

  1. Žloutky vyšleháme za studena v hrnci do pěny. Potom přilijeme mléko, smetanu a kondenzované mléko. Za stálého míchání zahříváme. Mícháme tak dlouho, dokud směs nebude konzistencí připomínat řídký pudink.
    Domácí kořeněný vaječný likér
  2. Poté přidáme do likéru skořici, kardamom, badyán a perníkové koření a chvíli zahříváme.
    Domácí kořeněný vaječný likér
  3. V tomto stavu sundáme likér z plotýnky a necháme zcela vychladnout.
    Domácí kořeněný vaječný likér
  4. Studený likér promícháme a podle toho, zda děláme alkoholickou, nebo dětskou verzi přidáme rum s amarettem, nebo se smetanu ke šlehání.
    Domácí kořeněný vaječný likér
  5. Hotový likér naplníme do lahviček a skladujeme v lednici.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky