Oslavte svátky jara tradičním velikonočním biskupským beránkem. Připravit si ho můžete podle receptu Pavla Meduny, vedoucího výroby a prodeje našich Pekařství Globus.
Množství: velká forma na cca 600 g hotového těsta
Doba přípravy: 1,5 hodiny (+ min. 24 hodin máčení rozinek, ořechů a kandovaného ovoce v "tuzemáku")
5 | vajec |
200 g | cukru moučka |
300 g | polohrubé mouky |
1 sáček | vanilkového cukru |
150 g | másla |
50 ml | mléka |
citronová kůra | |
kandované ovoce | |
30 g | tmavých rozinek |
30 g | zlatých rozinek |
50 g | drcených vlašských ořechů |
"tuzemák" na namočení směsi rozinek, ořechů a kandovaného ovoce |
250 g | čokolády na vaření |
50 g | 100% tuku |
30 g | másla |