Globus: Již 10 milionů pro Konto BARIÉRY

„Do speciálního Fondu Globus putuje koruna z každé u nás prodané nákupní tašky. Vždy, když se nashromáždí dostatek peněz, zakoupíme za ně speciálně upravený vůz, který pomáhá neziskovým organizacím s přepravou jejich handicapovaných klientů,“ popisuje princip fungování Boris Malý, ředitel marketingu společnosti Globus.

Konkrétní organizaci, které je automobil věnován, pomáhá Globusu vybrat Nadace Charty 77, jejíž Konto BARIÉRY je nejdéle probíhající kontinuální sbírkou v ČR. „V úterý 22. prosince jsme ve spolupráci s Kontem BARIÉRY předali další vůz Oblastní charitě v Kutné Hoře. Bylo to již čtrnácté auto zakoupené v rámci projektu Auta bez bariér,“ doplňuje B. Malý.

Oblastní charita Kutná Hora provozuje sedm středisek pomoci v Kutné Hoře a Čáslavi. Ta pracují se zdravotně postiženými dospělými, seniory i dětmi. Všechna střediska se snaží těmto lidem pomoci žít v domácím prostředí, neztratit styk s přáteli a okolím, pomoci s co největší soběstačností.