Globus otevírá hypermarket v Ostravě

„V Ostravě budeme prvním obchodem s tak širokým sortimentem pod jednou střechou. Díky kombinaci potravin, drogerie, domácích potřeb, elektroniky i oddělení Zahrada a Baumarktu budeme jako jediní schopni nabídnout zákazníkům vše, co potřebují a za čím dosud často jezdili až do našeho hypermarketu v Opavě,“ říká René Hesoun, ředitel ostravského Globusu.

Po hypermarketech v Liberci a Karlových Varech, které byly otevřeny v letech 2007 a 2008, je ostravský hypermarket třetím domem postaveným podle nového konceptu. Jeho součástí je již tradiční vlastní uzenářská a řeznická výroba, stejně jako vlastní pekárna využívající nejmodernější technologie včetně počítačem hlídaných receptur, která však vyrábí pečivo klasickým postupem, tj. pečením a nikoliv rozpékáním. Kromě pečiva v Ostravě zákazníci naleznou i nový sortiment vlastních cukrářských výrobků.

Součástí ostravského hypermarketu bude také vlastní restaurace s grilem a s galerií v patře, kde bude vedle klasické restaurace Globus také prostor s kavárenským posezením v pohodlných klubovkách a s možností připojení k WiFi. Nebude chybět ani Dětský koutek, čerpací stanice PHM s výhodnými cenami a s myčkou a obchodní zóna za pokladnami, kde bude zákazníkům k dispozici prodejna tabáku, optika, lékárna, květinářství, galanterie a další drobné provozovny s doplňkovým sortimentem a službami.

„Po slavnostním otevření hypermarketu v pátek 4. 9. máme pro zákazníky samozřejmě připravené akční ceny a v průběhu dvou prvních víkendů budou před hypermarketem připraveny zábavné akce pro rodiče i děti. Doufáme, že pro obyvatele Ostravy a nejbližšího okolí se stane Globus stejně vyhledávaným místem pro nákupy, jakým je v ostatních oblastech ČR,“ říká Boris Malý, ředitel marketingu Globus ČR, k.s.

V Ostravském Globusu našlo práci zhruba 460 lidí, dalších více než sto pracovních příležitostí nabídnou Ostravanům nájemci menších obchodů a provozoven služeb.