Globus podpoří české výrobky

„Jsme přesvědčeni, že české výrobky jsou minimálně tak kvalitní, ne-li lepší, než ty zahraniční. Navíc se k nám nevozí přes půl planety, takže propagace českých produktů má i ekologický rozměr. Nezanedbatelným faktorem je podle nás i podpora domácích zpracovatelů a výrobců,“ vysvětluje krok Globusu Boris Malý, vedoucí marketingu a firemního rozvoje.

Čeští výrobci během uplynulých let velmi rychle srovnali krok se zahraniční konkurencí, technologicky jsou skvěle vybavení a jejich výrobní procesy podléhají normám často přísnějším, než jsou normy Evropské unie. V důsledku toho se u nás používá méně hnojiv i dalších chemických látek a zejména české potraviny jsou tak zdravější, ale často také chutnější a čerstvější. Přitom naši výrobci ještě stále mohou těžit z nižších nákladů, ve srovnání s konkurencí ze západní Evropy.

Globus má ve svém sortimentu tradičně vysoké zastoupení českých výrobků. V rámci stávající kampaně se společnost rozhodla jejich prodej podpořit i zmíněnými slevami a výhodnými nabídkami. Ty se budou týkat celkem 104 druhů potravinářského i nepotravinářského zboží.

Společnost Globus ČR, k.s., provozuje v České republice síť třinácti hypermarketů Globus a hobbymarketů Baumarkt. V hypermarketech Globus zákazníkům nabízí kompletní sortiment potravinářských i nepotravinářských výrobků - přibližně 15 000 druhů zboží v sortimentu potravin a 45 000 druhů zboží nepotravinářského, od elektroniky, přes textil, domácí potřeby, hračky, papír až po CD, sportovní potřeby či autodoplňky. V Baumarktech lze vybírat z nabídky více než 30 000 druhů výrobků pro kutily, zahrádkáře a pro domácnost. Vedle šíře sortimentu klade Globus důraz především na čerstvost nabízených produktů. Specialitou hypermarketů Globus je proto také vlastní uzenářská výroba a vlastní pekárna se širokou nabídkou denně čerstvých výrobků. Kvalitu a čerstvost zboží v hypermarketech Globus opakovaně oceňují zákazníci v průzkumech – Globus tak letos získal již pošesté za sebou titul Top Retailer. Společnost v ČR působí od roku 1996 a zaměstnává více než 6000 lidí. Její loňský obrat činil 23 miliard Kč.