GLOBUS se stal Klientskou registrační autoritou I. CA

Základní komunikace se systémem je nastavena tak, aby jí mohl využívat každý dodavatel, který má připojení na internet a jehož pracovníci vlastní kvalifikovaný certifikát pro vytváření zaručeného elektronického podpisu a komerční certifikát pro ověření při přihlášení. Protože má GLOBUS ČR, k. s. velký zájem na masovém používání tohoto systému svými dodavateli, byla uzavřena smlouva se společností První certifikační autorita, a. s. (I. CA) za účelem zřízení Klientské registrační autority pro vydávání kvalifikovaných a komerčních certifikátů. Společnost GLOBUS ČR, k. s. bude tyto certifikáty vydávat svým zaměstnancům a zaměstnancům dodavatelů pomocí Klientské registrační autority, zřízené v GLOBUS ČR, k.s. a provozované jejími pracovníky.

Jako úložiště certifikátů budou využívány čipové karty I. CA se speciálním potiskem pro GLOBUS ČR, k. s.

„Používání certifikátů a elektronického podpisu není zatím v ČR moc běžná záležitost a nám jde především o to, aby naši dodavatelé systém B2B používali. Proto se těmito kroky snažíme, aby cesta k používání našeho systému byla pro dodavatele co nejsnazší,“ říká o nově poskytované službě Jan Dadík, vedoucí oddělení organizace a zbožového hospodářství společnosti GLOBUS ČR, k.s., a dodává: „Zástupce dodavatele, který k nám přijde se všemi potřebnými doklady, odejde během několika minut kompletně vybaven pro práci s naším systémem.“

O systému B2B4C

B2B je ve společnosti GLOBUS ČR, k.s. provozováno pod označením GROW, vývojový a komerční název je Business-to-Businees-for-Customer (B2B4C). Systém byl vyvinut na zakázku společnosti GLOBUS ČR, k.s. firmou DELTAX Systems, a. s.

B2B4C systém poskytuje nástroje pro zefektivnění vlastního businessu organizací, mezipodnikové komunikace, vztahů a vzájemné informovanosti a všeho s tím spojeného (obecně snížení nákladů na komunikaci a administrativu). Jako první řešení tohoto druhu poskytuje informace oběma zúčastněným stranám o kompletní obchodní komunikaci od objednávky přes dopravní avízo, dodací list, příjemku až po fakturu. Vybrané dokumenty lze generovat přímo na portálu vč. elektronického podpisu. Dále poskytuje informace o aktuálním stavu skladových zásob, prodeji zboží atd.

Systém GROW získal na Mezinárodním veletrhu informačních a komunikačních technologií INVEX ocenění Křišťálový disk 2006 v kategorii Profesionální software a cenu Hospodářských novin, která je udělována napříč kategoriemi.

O společnosti GLOBUS ČR, k.s.

Společnost GLOBUS ČR, k. s., provozuje v České republice síť hypermarketů GLOBUS a hoby prodejen Baumarkt. Hypermarkety GLOBUS nabízejí zákazníkům kompletní sortiment potravinářských i nepotravinářských výrobků prověřené kvality za co nejnižší ceny. V hypermarketech GLOBUS najdou zákazníci přibližně 15 000 druhů zboží v sortimentu potravin a 45 000 druhů zboží nepotravinářského, od elektroniky, přes textil, domácí potřeby, hračky, papír až po CD, sportovní potřeby či autodoplňky. V Baumarktech je možné vybírat z nabídky 30 000 druhů výrobků pro kutily, zahrádkáře a pro domácnost.

GLOBUS ČR, k.s. klade důraz především na široký sortiment a čerstvost nabízených produktů. Specialitou hypermarketů GLOBUS je proto také vlastní uzenářská výroba a pekárna se širokou nabídkou denně čerstvých výrobků. Každý hypermarket má také vlastní restauraci a benzinovou pumpu s mycí linkou a dalším příslušenstvím.

O společnosti První certifikační autorita

Certifikační autorita I. CA zahájila poskytování svých služeb v roce 1996 jako součást produktového portfolia společnosti PVT, a.s. Postupně I. CA přerostla hranice projektu a tak byla počátkem roku 2001 založena dceřiná společnost PVT, a.s. s názvem První certifikační autorita, a.s. V současnosti je I. CA největším poskytovatelem komplexních služeb vydávání a správy certifikátů v České republice. Svoje služby poskytuje také na Slovensku. Pro zajištění realizace požadavků svých klientů provozuje infrastrukturu tzv. registračních autorit a v současnosti jich spravuje více než 300 po celém území ČR a SR. Tato kontaktní pracoviště umožňují optimální dostupnost nabízených služeb. Počty vydaných certifikátů jsou dnes evidovány řádově ve statisících.