Globus otevírá hypermarket v Liberci

„O tento region jsme se zajímali už od našeho vstupu na český trh a jsme rádi, že se nám podařilo naše plány zdárně dovést do konce,“ říká k otevření libereckého Globusu Ing. Petr Vyhnálek, jednatel společnosti. „Věřím, že pro obyvatele Liberce, Jablonce a nejbližšího okolí se stane Globus stejně vyhledávaným místem pro nákupy, jakým je v ostatních oblastech ČR, kde už působíme.“

Hypermarket Globus stojí v liberecké Zóně Sever. Jeho prodejní plocha je zhruba 13 tisíc metrů čtverečních a kromě širokého spektra potravinářského i nepotravinářského zboží v něm obyvatelé Liberce a jeho okolí najdou i Baumarkt a oddělení Zahrada. Na hypermarket navíc naváže Nákupní centrum Géčko, které dále rozšíří nabídku hypermarketu.

Nejen vlastní řeznictví, ale i pekárna

„Součástí hypermarketu je také čerpací stanice pohonných hmot s myčkou a vlastní restaurace, říká Miroslav Beránek, ředitel libereckého Globusu. „Specifikem našeho Globusu pak bude to, že kromě vlastního řeznictví a uzenářské dílny, kterou provozují všechny české Globusy, má také nový koncept pekárny. Pečivo tedy bude připravováno jako doposud přímo na místě, ale tentokrát našimi vlastními lidmi, podle našich receptur a z našich surovin. Doposud jsme spolupracovali s partnerskou firmou. Je to další krok k zajištění maximální čerstvosti a vysoké kvality našeho zboží,“ dodává M. Beránek.

Další novinkou libereckého Globusu je Zákaznický servis, kde si budou moci nakupující posedět, odpočinout, občerstvit se kávou z automatu, využít samoobslužnou kopírku nebo si umlít kávu. Součástí Zákaznického servisu bude také prostor pro informace o hypermarketu a zákaznickou inzerci, pult pro zabalení nákupu (včetně balicího papíru) a také nehlídaný dětský koutek. Na nákupním molu hypermarketu bude kromě obchodů navíc umístěna také provozovna České pošty, která bude otevřena několik dní po hypermarketu.

V hypermarketu najde práci zhruba 500 lidí, dalších až 130 nových pracovních míst vytvoří nájemci v obchodní pasáži a dodavatelé služeb.