Hypermarket Globus v Českých Budějovicích otevřel novou vlastní pekárnu

Hypermarket Globus v Českých Budějovicích otevřel novou vlastní pekárnu

Otevřením vlastní pekárny vytvořil Globus 23 nových pracovních míst. Zároveň došlo k posílení týmu prodavačů o 8 zaměstnanců.

Na ploše 590 metrů čtverečních nabízí nová pekárna hypermarketu Globus České Budějovice, v ulici České Vrbné 2327, svým zákazníkům široký sortiment složený z oblíbeného a kvalitního pečiva. Kromě standardní nabídky se v pekárně Globus chtějí pekaři více zaměřit na regionální speciality a vyhovět tak všem zákazníkům, i těm, kteří vyhledávají speciální druhy pečiva, jako například tradiční „zelňáky“.

Zákazníci se mohou těšit na příjemný a vzdušný prostor. Pekárna je vybavena nejmodernější evropskou technologií, která je v současné době v rámci této kategorie k dispozici,“ komentuje otevření nové pekárny Lumír Jung, ředitel hypermarketu Globus České Budějovice.

Globus je jediným řetězcem, který si vyrábí vlastní chléb, pečivo a cukrářský sortiment přímo v každém svém hypermarketu. Výroba probíhá po celý den. V každé pekárně Globus se vyrábí tradiční žitný kvas. Pekaři nepoužívají suché nebo umělé kvasy či jiné chemické náhražky a zakládají si na tom, že mouka pochází výhradně od českých zemědělců. Pro hypermarket České Budějovice se dodavatelem mouky staly mlýny Bratří Zátků z Boršova nad Vltavou.

Například naše chleby vyrábíme pouze s tradičním žitným kvasem,“ říká Petr Formánek, vedoucí pekařství Globus České Budějovice, a dodává: „Z pece to má náš chleba do regálu jenom pár metrů. Díky tomu můžeme pružně reagovat na poptávku, takže zákazníci mají k dispozici vždy ten druh pečiva, který chutná právě jim.“

S novou pekárnou byl zároveň na obchodní zóně otevřen také pekařský shop a kavárna v jednom - Café Globus, kde si zákazníci mohou kromě vlastních pekařských a cukrářských výrobků vybrat z čerstvých obložených baget nebo šlehačkových a ovocných pohárů. Tento typ prodeje si zákazníci velmi oblíbili v hypermarketech Chomutov, Ústí nad Labem, Olomouc nebo Havířov.

Zákazníci získají více informací v hypermarketu Globus České Budějovice a na www.globus.cz .

Hypermarket Globus v Českých Budějovicích otevřel novou vlastní pekárnu

Hypermarket Globus v Českých Budějovicích otevřel novou vlastní pekárnu