Hypermarkety Globus nabízejí z maloobchodních řetězců nejširší sortiment biopotravin v České republice

V posledních letech roste spolu se zájmem o zdravý životní styl i zájem spotřebitelů o biopotraviny. Bio produkty splňují velmi náročná kritéria a použité suroviny pocházejí výhradně z ekologicky kontrolovaného zemědělství. Zákazníci si tak mohou být jisti, že při výrobě nejsou používány žádné geneticky modifikované nebo chemicky ošetřené suroviny. Během výroby nejsou přidávány chemické konzervační látky, barviva ani aromata a zpracování surovin je prováděno co nejšetrněji.

Sortiment biopotravin tvoří v hypermarketech Globus více než tři procenta z celkové nabídky potravin. Sortiment je průběžně rozšiřován a upravován tak, aby každý zákazník našel vše, co v bio kvalitě hledá. Z ákazníci mají možnost ochutnat ze široké nabídky těstovin, obilovin, mléčných produktů – jogurtů včetně trvanlivých sýrů a trvanlivého bio mléka, různých druhů nápojů, ať už se jedná o nápoje rýžové, sójové, ovocné, zeleninové či vína. V sortimentu je i několik druhů ovocných a čokoládových tyčinek, sušenek a slaných krekrů. Maminky ocení čtyři desítky výrobků kojenecké a dětské výživy.

V prodejích biopotravin zaznamenáváme dlouhodobý nárůst, což nás velmi těší,“ říká Martin Hubka, manažer Podpory prodeje , a dodává: „Daří se nám oslovit i takzvané konvenční zákazníky, aby zkusili ochutnat bio a přesvědčili se, že u některých položek jsou ceny skutečně srovnatelné.“

Výraznou část tohoto sortimentu zaujímá značka Alnatura. Globus nabízí výrobky této společnosti již přes dva roky a v sortimentu jich dnes nabízí více než 250. V hypermarketu naleznou zákazníci také bezlepkové bio výrobky pod značkou Alnavit . Společnost Alnavit nabízí chutné alternativy oblíbených potravin s tou výhodou, že jsou zbaveny potenciálních alergenů, například lepku. Informace o alergenech jsou uvedeny na etiketách výrobků.

V rámci „Měsíce biopotravin a ekologického zemědělství“ připravil Globus pro zákazníky nejen speciální ochutnávky ve všech hypermarketech, ale také mimořádnou čtyřstranu v akčním letáku s produkty značky Alnatura a dalším bio sortimentem.

Zákazníci se mohou nechat inspirovat brožurou plnou chutných bio receptů, kterou si mohou zdarma vyzvednout ve všech hypermarketech Globus v oddělení BIO u výrobků Alnatura.