První samoobslužné skenování zboží v ČR využilo v hypermarketu Globus za měsíc fungování téměř 2000 zákazníků

„Z našich dat vyplývá, že skenování využívají primárně lidé s velkými nákupy, kteří tak šetří čas a mají cenu svého nákupu stále pod kontrolou,“ říká Jan Šamša, ředitel hypermarketu Globus Čakovice.

Program SCAN&GO je bezplatná služba samoobslužného nakupování, díky které zákazník nemusí čekat u pokladny, ani vykládat zboží na pokladní pás. Na začátku nákupu si zákazník s použitím své zákaznické karty vyzvedne u vstupu na prodejní plochu mobilní ruční skener. Zboží skenuje už při vkládání do vozíku a celkovou hodnotu svého nákupu má po celou dobu stále pod kontrolou. Na závěr zboží zaplatí u vyhrazených pokladen SCAN&GO . Dobu nákupu tak zkrátí o čas ve frontě a čas strávený vykládáním zboží na pokladní pás.

Program SCAN&GO vyvinula společnost Globus ČR ve spolupráci s partnery Wincor Nixdorf ČR, německým dodavatelem pokladních programů AWEK a nizozemskou firmou Re-Vision. „Dlouhodobě u zákazníků zaznamenáváme trend úspory času, a proto neustále pracujeme na zrychlení průběhu a zvýšení komfortu při placení,“ říká Miroslav Exner, IT konzultant společnosti Globus ČR. Funkci samoobslužného skenování v průběhu nákupu vidíme jako pouhý začátek. Pracujeme na dalším rozšiřování, kdy se přístroj v ruce zákazníka stane opravdovým rádcem a pomocníkem při nakupování,“ dodává Miroslav Exner.

Zákazníci získají více informací v informačním centru hypermarketu Globus Čakovice a na www.scanandgo.cz .

Samoobslužné skenování zboží využilo téměř 2000 zákazníků