Globus se i letos zapojí do Sbírky potravin

Globus se i letos zapojí do Sbírky potravin

Globus se do Sbírky potravin zapojí podesáté, na delší dobu zlevní trvanlivé potraviny, usnadní nákup i aplikací. Letošní Sbírka potravin je tou nejpotřebnější v historii.

Potřeba potravin a základní drogerie v potravinových bankách stoupá. Ty je totiž rozdělují mezi potřebné seniory, matky samoživitelky a další. Nyní se jejich počet rapidně zvýšil i díky válečnému konfliktu na Ukrajině. Všech patnáct hypermarketů Globus se letos do Sbírky potravin opět zapojí, a to již podesáté. Sbírkový den bude probíhat v sobotu 23. 4. a vy můžete v našich hypermarketech od 21. do 27. 4. zakoupit se slevou 20 procent. Volbu vhodného zboží pro darování Sbírce potravin usnadní označením na regálech a mobilní aplikace Můj Globus nabídne zboží v nákupním seznamu.

Z hypermarketů Globus poslali zákazníci loni přes 66 tun zboží. Současně vedle toho putují potraviny od Globusu do potravinových bank jak na pravidelné bázi, tak v mimořádných situacích.

Řady lidí, kteří se ocitli v hmotné nouzi a potřebují pomoc od potravinových bank, dramaticky stoupá. Nejvhodnějšími pro darování jsou zejména trvanlivé potraviny, tedy těstoviny, rýže, konzervy, dětské výživy, trvanlivá mléka nebo cukr a sůl. Z drogistického zboží jsou nejčastěji potřeba mýdla, prací prášky, dětské pleny a kosmetika. Dobrovolníci budou v hypermarketech Globus s označenými košíky logem Sbírky potravin přijímat dary v sobotu 23. 4. od 8. do 18. hodiny.

Lepší svět

Hypermarkety Globus jsou dlouholetým partnerem Sbírky potravin a svým štědrým zákazníkům, kteří se chtějí do Sbírky potravin zapojit, darování opět ulehčí. „Usnadníme a zrychlíme nákupy našim zákazníkům tak, aby i nyní mohli pohodlně darovat jídlo a drogerii těm, kteří to potřebují. Letos jsme se rozhodli o pětinu zlevnit vybrané zboží naší privátní značky, tedy trvanlivé potraviny s tím, že snížené ceny budou platit od 21. do 27. 4. V den Sbírky potravin, v sobotu 23. 4., sortiment se slevou rozšíříme a zároveň zboží vhodné pro darování ukážeme v mobilní aplikaci Můj Globus tak, aby si jej zákazníci mohli snadno přidat do nákupního seznamu,“ řekla Aneta Turnovská, tisková mluvčí hypermarketů Globus. Doplnila, že odevzdat zakoupené potraviny je možné buď v den Sbírky v Globusu nebo kdykoliv před tím či potom na odběrném místě potravinových bank, jejichž seznam lidé najdou na potravinovebanky.cz

„Situace je dramatická. Zvýšil se počet lidí v nouzi díky pandemii a zároveň je potřeba podpořit i uprchlíky z Ukrajiny v Česku, kteří přišli o domovy a své příjmy. V drtivé většině jde o matky s dětmi a seniory. Globus a jeho zákazníci jsou našimi dlouholetými partnery a jsme moc rádi, že již tolik let pomáhají plnit sklady potravinových bank a zapojí se i letos, kdy to potřebujeme nejvíc v historii,“ řekla Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

Rok desátý

Globus se letos zapojuje do sbírky desátým rokem, za tuto dobu poslaly tyto hypermarkety do potravinových bank na 550 tun zboží. Přes 330 tun darovali zákazníci v potravinových sbírkách a další stovky tun postupně hypermarkety Globus darovaly potravinovým bankám na pravidelné měsíční bázi.

Globus pro sbírky:

2021 (jaro): 29,3 tun