Specialita v duchu vánočních tradic

Stejně jako má Štědrý den a večer své typické tradice, tak i vánoční tabule se bez nich neobejde. Jednou z takových je i servírování vinné klobásy. Víte ale, proč si ji dopřáváme právě o Vánocích, a víte, kam pro kvalitní vinnou klobásku zajít?

Historie říká, že vinná klobása je součástí vánoční tabule již více než dvě století. A její přítomnost byla původně čistě symbolická – díky typickému zakroucenému tvaru do spirály a postupnému červenání od středu při ohřívání připomínala Slunce. Stala se tak pomyslným pokrmem oslavy zimního slunovratu, a postupem času se přesunula na vánoční stůl. Proto při její koupi nic nepodceňte a nenechte si zkazit jeden z nejkouzelnějších večerů z celého roku.

Výroba naší tradiční vinné klobásy začíná brzy ráno, kdy zkušené ruce našich řezníků denně bourají čerstvé vepřové maso. Z masa, koření a bílého vína se vymíchá hladká směs, která se pak ručně naráží do přírodních skopových střívek. Ta jsou tenká a dávají této klobáse typicky úzký vzhled. I to je jedním z vodítek, jak poznat kvalitní vinnou klobásu. Hned po naražení se dostává do pultů v našich hypermarketech jako polotovar a k zákazníkům se dostává tepelně neopracovaná. To jí zaručuje autentickou chuť a naprostou čerstvost při prodeji. Díky tradiční receptuře bez zbytečných náhražek je bezlepková a neobsahuje ani laktózu nebo sóju.

Už je jen na vás, jak si tuto vánoční specialitu vychutnáte. Její chuť je sama o sobě poměrně dost výrazná, nejsou tedy třeba žádné dochucující prostředky. Klasickým způsobem přípravy klobásy se stalo její smažení na pánvi. Lze ji připravit i bez smažení pod grilem v troubě. Nebo obalit v trojobalu. Podle vaší chuti.

Vinná klobása je k dostání v každém řeznictví hypermarketů Globus jak u obslužných, tak i samoobslužných pultů.

Specialita v duchu vánočních tradic.doc (60 kB)

Specialita v duchu vánočních tradic