Lidé s handicapem ze Staré Paky získali „auto bez bariér“

Lidé s handicapem ze Staré Paky získali „auto bez bariér“

V rámci společného projektu Konta Bariéry a Globus ČR „Auta bez bariér“ byl ve čtvrtek 26. listopadu ve Staré Pace slavnostně předán další velkoprostorový vůz organizaci, která slouží lidem s handicapem. Auto pomůže řešit těžkou situaci s dopravou klientů, kteří potřebují k lékaři, na úřady či jedou za kulturou nebo sportem a sami možnost dopravy nemají. Od roku 2002, kdy Auta bez bariér poprvé vyrazila do ulic, jich jezdí po celé České republice rovných pětačtyřicet!

Ve čtvrtek 26. listopadu předali zástupci Konta Bariéry a Globusu ČR velkoprostorový vůz Ford Tourneo Custom. Vůz byl pořízen díky projektu „Auta bez bariér“, který je financován z prodeje nákupních tašek v hypermarketech Globus, a to 1 Kč z každého prodaného kusu. „Moc náš těší, že jsme díky našim zákazníkům mohli předat další auto, které přispěje k lepšímu životu lidí s handicapem. Jde již o 45. vůz, což je úžasné a my máme velkou radost, že se nám tento projekt podařilo posunout o kousek dál a pomoci tak dalším lidem zvýšit jejich soběstačnost,“ říká Pavla Hobíková, vedoucí oddělení externí komunikace Globus ČR.

Automobil byl slavnostně předán ve Staré Pace v „Domečku plném koleček“ – tedy v objektu bývalé tiskárny, kde občanské sdružení Sportem proti bariérám buduje pro své klienty víceúčelové centrum. Bude zde bezbariérové bydlení s osobní asistencí pro lidi s handicapem, odlehčovací služby pro jejich rodiny nebo chráněné dílny.

Doprava pro lidi s handicapem představuje velký problém. Konto Bariéry ho dlouhodobě řeší ve spolupráci se společností Globus. A především díky jejím zákazníkům se můžeme pochlubit, že jsme takto účinně pomohli už desítkám organizací po celé republice. Opravdu není lehké dostat se k lékaři, na úřad či na obyčejný nákup,“ vysvětluje Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry.

2015_11_26_globus-r_lid-s-handicapem-ze-st-ar-paky-zskali-auto-bez-b....doc (60 kB)

Lidé s handicapem ze Staré Paky získali „auto bez bariér“