Salát s uzenou makrelou, pečeným celerem, hruškou a majonézou

16.03.2021 | 30 min.

Ingredience

1 ks salátu little gem
½ uzené makrely
1 celer
1 hruška
50 g lískových oříšků
2 snítky kopru
1 žloutek
1 lžička hořčice
2 citrony
200 ml slunečnicového oleje
  sůl
  pepř

Postup

  1. Celer očistíme od hlíny, pořádně osolíme, pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 2 hodiny na 180° v troubě, nebo na okraji ohně a občas otáčíme, dokud není měkký. Žloutek vyšleháme s hořčicí, solí a šťávou z půlky citronu. Až se nám vše spojí, začneme po kapkách přišlehávat olej, dokud nám nevznikne hustá majonéza a nakonec, podle chuti, dochutíme solí, pepřem a citronem. Salát propereme ve studené vodě a smícháme s majonézou, pepřem a citronem.
    Salát s uzenou makrelou, pečeným celerem, hruškou, majonézou a lískovým oříškem Salát s uzenou makrelou, pečeným celerem, hruškou, majonézou a lískovým oříškem
  2. Zamíchaný salát dáme na talíř a přidáme nakrájený celer, hrušku smíchanou s citronem (ať nám nezešedne), opražené lískové oříšky, natrhanou makrelu a snítky čerstvého kopru.
    Salát s uzenou makrelou, pečeným celerem, hruškou, majonézou a lískovým oříškem Salát s uzenou makrelou, pečeným celerem, hruškou, majonézou a lískovým oříškem

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky