Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Rebarborový koláč s pistáciemi

19.05.2023 | 60 min.

Máte rádi svěží, kyselkavou chuť rebarbory? Vyzkoušejte tento jedinečný rebarborový koláč s pistáciemi podle Josefa Maršálka, kterým okouzlíte vaši návštěvu nebo blízké při rodinné oslavě.

Množství: 16–20 porcí (na kulatou formu o průměru 30 cm)

Doba přípravy: 1 hodina

Suroviny

Těsto:

200 g hladké mouky
125 g másla
150 g měkkého plnotučného tvarohu
2 g soli

Náplň:

100 g měkkého másla
100 g cukru krupice
120 g mletých pistácií
2 vejce velikosti M
20 g kukuřičného škrobu
3 g soli

Na dokončení:

600–700 g rebarbory
20 g celých pistácií
40 g cukru krupice

Postup

  1. Do mísy dáme mouku, sůl a studené máslo a vypracujeme drobenku, poté přidáme tvaroh a rychle a krátce zamícháme. Těsto dáme do lednice dobře přikryté kuchyňskou fólií alespoň na 30 minut odpočinout.
    Rebarborový koláč s pistáciemi od Josefa Maršálka
  2. Poté ho na pomoučněném vále rozválíme do kruhu většího, než je forma, ve které koláč budeme péct. Formu vymažeme olejem a rozválené těsto do ní přeneseme pomocí válečku. Těsto ve formě dobře napěchujeme, spodní část několikrát propíchneme vidličkou.
    Rebarborový koláč s pistáciemi od Josefa Maršálka
  3. Na náplň smícháme všechny ingredience a pomocí metličky vymícháme do hladké směsi.
    Rebarborový koláč s pistáciemi od Josefa Maršálka
  4. Náplň stěrkou natřeme do formy vyložené těstem.
    Rebarborový koláč s pistáciemi od Josefa Maršálka
  5. Povrch pistáciového krému nahusto posypeme kousky nakrájené rebarbory, zasypeme cukrem krupice a pečeme v rozehřáté troubě při 170 °C asi 35–40 minut nebo dokud koláč není zcela propečený.
    Rebarborový koláč s pistáciemi od Josefa Maršálka
  6. Necháme ho na mřížce vychladnout a před podáváním posypeme nahrubo sekanými pistáciemi.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky