Tagliatelle s jelením ragú, perníkem a granátovým jablkem

11.02.2020 | 60 min

Ingredience

350 g čerstvých, nebo sušených těstovin
300 g jelení kýty
100 g špeku
150 g vepřového boku bez kosti
1 velká mrkev
150 g celeru
1 cibule
4 stroužky česneku
3 snítky rozmarýnu
0,3 dl červeného vína
0,7 dl hovězího vývaru
1 granátové jablko
35 g perníku na strouhání
35 g másla
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Začneme tím, že si najemno nameleme jelení kýtu společně s bůčkem. Pak si nakrájíme mrkev, celer a špek na malé kostičky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
  2. V rozpáleném hrnci s troškou oleje opečeme špek, mrkev a celer. Jakmile bude vše opečené dozlatova, přidáme snítky rozmarýnu, promícháme a zalijeme červeným vínem. Necháme 3 minuty provařit a všechno z hrnce vyndáme.
  3. Do stejného hrnce přidáme trošku oleje a zprudka opečeme namletou kýtu s bůčkem. Až se maso zatáhne, tak ho osolíme, opepříme a přidáme hotovou směs, kterou jsme v hrnci připravovali předtím. Všechno společně promícháme a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit 20 minut.
  4. Po 20 minutách pomocí cedníku, slijeme veškerou šťávu do větší pánve a svaříme na hustou omáčku (tak na 1/3 množství). Po svaření do pánve přidáme hotovou směs, promícháme, necháme zavařit a nakonec přimícháme máslo. Čerstvé těstoviny uvaříme 3 minuty v důkladně osolené vodě (na 3 porce dejte 1 polévkovou lžíci soli).
  5. Uvařené těstoviny přidáme do pánve s hotovým ragú a společně vše promícháme. Na talíři těstoviny pořádně zastrouháme perníkem a posypeme granátovým jablkem.

Náš tip

Věděli jste, že v restauracích Globus seženete každý den alespoň jedno bezlepkové jídlo? Pokud vám při nákupech vyhládne, víte, kam zavítat!

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky