Jak vykostit a naporcovat kuře

02.04.2020 | 20 min

Ingredience

1ks celé kuře

Jak správně naporcovat celé kuře tak, abyste jednotlivé části využili hned na několik báječných receptů?

Jak vykostit a naporcovat kuře

Postup

  1. Nejprve si připravíme ostrý nůž a kuře položíme na prkénko. Jako první odřízneme letky, které nařízneme podél kloubu, vylomíme a odložíme do vývaru se zeleninou a petrželí, na který můžete využít i kuřecí skelet.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře
  2. Poté prořízneme prsní kost a podél skeletu nožem postupně odřežeme žebra. Vyřízneme obě prsa i se zbytky křídel.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře
  3. Nakonec odřízneme klouby křídel tak, abychom je uvolnili, ale neodřízli, chceme totiž, aby kost z křídla zůstala součásti prsa. Právě prsa můžeme později připravit se salátem little gem, bryndzovou majonézou a chlebovou strouhankou.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře
  4. Poté vykostíme stehna. Ta nařízneme podél celé kosti z vnitřní strany a postupně je odkrájíme. Až budeme u spodní části stehenní kosti, tak si stehno chytíme do ruky a odřízneme podél hřbetu. Stehna můžeme později osmažit v rohlíku s okurkovým salátem, koprem, chilli a dýňovými semínky.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře

Pokud jste kuře nezpracovali celé, zbytky včetně kostí můžete uchovat v mrazničce, při větším množství z nich později můžete připravit silný vývar.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky