Poke bowl se pstruhem

21.05.2020 | 60 min

Ingredience

1 větší čerstvý pstruh
1 hrnek sushi rýže
4 ředkvičky
1 okurka
4 stonky zeleného chřestu
1 limeta
1 citron
4 snítky hladkolisté petržele
1 jarní cibulka
4 lžíce sushi octa
1 lžička hrubozrnné hořčice
2 žloutky
200 ml slunečnicového oleje
1 lžíce třtinového cukru
sůl
pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme sushi rýži, a to tak, že ji proplachujeme ve studené vodě tak dlouho, dokud voda není čirá. Rýži dáme do hrnce, přilijeme jeden a půl hrnku studené vody a vaříme s pokličkou, dokud se veškerá voda nevstřebá, nebo nevypaří. Po uvaření necháme rýži 10 minut odpočívat pod pokličkou. Mezitím si připravíme směs, kterou dochutíme rýži. Rozpůlíme okurku a lžíci vydlabeme dužinu, kterou rozmixujeme spolu s octem, cukrem a solí. Hotový ocet přilijeme do odpočaté rýže, pořádně promícháme a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
    Poke bowl se pstruhem
  2. Pak se pustíme do majonézy. Žloutky vyšleháme s hořčicí. Až se spojí, začneme přilévat slunečnicový olej, ze začátku po kapkách, a až se majonéza začne spojovat, oleje přiléváme víc, dokud majonéza není dostatečně hustá. Nakonec přidáme sůl a šťávu z ½ citronu.
    Poke bowl se pstruhem
  3. Ředkvičky a chřest nakrájíme na tenké plátky a namočíme do ledové vody. Zbylou část okurky nakrájíme na tenké plátky a smícháme s citronovou šťávou a špetkou soli.
    Poke bowl se pstruhem
  4. Pak si nafiletujeme pstruha. Nejprve si z ryby oškrábeme šupiny, a to tupou stranou nože, ale velmi opatrně, ať neporušíme kůži.
    Poke bowl se pstruhem
  5. Rybu zařízneme pod přední ploutví až k páteři a podélně seřízneme filet. Řez vedeme co nejpřesněji podél páteře tak, ať nám na ní nezůstane pokud možno žádné maso.
    Poke bowl se pstruhem Poke bowl se pstruhem
  6. Pak z filetu seřízneme břišní kosti a pomocí pinzety vytáhneme vnitřní kosti. Jsou dobře vidět, ale jistější je po filetu přejet prstem, ucítíme je.
    Poke bowl se pstruhem
  7. Pstruha poté nakrájíme na tenké plátky tak, aby nám zůstala čistá kůže vcelku.
    Poke bowl se pstruhem
  8. Plátky pstruha smícháme s limetkovou šťávou a kůrou a malou lžičkou soli a necháme marinovat 20 minut. Mezitím si na pánvi dokřupava opečeme kůži ze pstruha a nasekáme petržel a jarní cibulku.
    Poke bowl se pstruhem Poke bowl se pstruhem
  9. Do vychladlé rýže přimícháme nasekanou petržel a začneme servírovat. Do misky, nebo na talíř dáme rýži a zalijeme majonézou. Přidáme ředkvičky, okurku, chřest a plátky marinovaného pstruha.
    Poke bowl se pstruhem
  10. Nakonec poke bohatě posypeme rozdrobenou opečenou kůží ze pstruha a jarní cibulkou.
    Poke bowl se pstruhem Poke bowl se pstruhem

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky