Svátky & tradice

16 článků

Oslavte Velikonoce, jak se patří - 2. díl

V první části této dvoudílné série o Velikonocích jsme si pověděli, které tradice se ke svátkům jara vážou. V dnešním díle si řekneme, jak doma pomocí dekorací přivítat jaro, podíváme se na tradiční velikonoční jídla a také vám poradíme, pro které sváteční dobroty byste měli určitě vyrazit k nám do Globusu.
Zobrazit článek

Valentýn plný romantiky i zážitků

Čtrnáctý únor patří lásce! I když Valentýn můžeme zařadit mezi komerční svátky, přesto ho každý rok slaví čím dál více párů. A protože si tento původně anglosaský svátek vydobyl své místo i v našich kalendářích, připravili jsme pro vás pár tipů, jak Valentýn oslavit – ať už jste na začátku vztahu, nebo spolu žijete už pěknou řádku let. A nezapomněli jsme samozřejmě ani na singles!
Zobrazit článek

Jak se rozloučit se zimou? Masopustem!

Masopust spojujeme s vítáním jara, úrodou a hojností. V minulosti toto období vrcholilo masopustním úterým, zatímco dnes se oslavy většinou přesouvají do únorových víkendů. Kde se vlastně masopust vzal? Jak se slavíval dříve a jak dnes? A co dobrého si můžete dát před začátkem tradičního půstu? Nejen o tom si budeme povídat v dnešním článku.
Zobrazit článek

Jak se připravit na Vánoce

Za pár týdnů tu máme Vánoce, a tak je ideální čas pustit se do příprav, abyste nejen svátky, ale i předvánoční čas prožili bez zbytečných starostí. Připravili jsme si pro vás tohoto praktického průvodce, ve kterém vám například poradíme, jak si letos vyzdobit domácnost, které dárky vybrat pro vaše nejbližší nebo jaké dobroty si během svátků uvařit.
Zobrazit článek

Oslavte vznik Československa stylově

Vznik Československa patří mezi nejvýznamnější milníky naší historie. A přestože od 28. září roku 1918 uplynulo více jak sto let a oba spojené národy se na konci 20. století nakonec rozdělily, stále má smysl si tento důležitý okamžik připomínat, a to například ochutnávkou dobové gastronomie. Vydejte se společně s námi na malý výlet za prvorepublikovými moučníky.
Zobrazit článek
1 z 2