VegetariánskéVeganskéDezertyVánoceCukroví
07. 11. 2024
@kitchenaffair.cz

Veganské linecké cukroví s mákem

Dóza plná makových lineckých, sítko, moučkový cukr a větvičky jehličí na dřevěném stole, podle receptu na veganské linecké cukroví od Evy z Kitchen Affair z webu hypermarketu Globus.

Vyzkoušejte veganské makové linecké cukroví od Evy z Kitchen Affair. Křehké těsto s mletým mákem se výborně kombinuje s malinovým džemem nebo osvěžujícím vegan lemon curdem a skvěle se hodí na sváteční stůl i ke každodennímu mlsání.

Náročnost receptu

Příprava 2 hodiny
Střední

Co budete potřebovat

Na 45-50 slepených kousků:

  • 360 ghladké mouky
  • 20 gmletého máku
  • 200 grostlinného másla Alsan
  • 110 gmoučkového cukru
  • 1 ksvanilkového cukru
  • 1 špetkusoli
  • malinový džem nebo lemon curd na slepování

Na cca 200 ml lemon curdu:

  • 100 gcukru
  • 8 gkukuřičného škrobu
  • 120 mlrostlinného mléka
  • 60 mlčerstvé citronové šťávy
  • 2 lžičkycitronové kůry
  • 1/8 lžičkymleté kurkumy

Postup

1

V míse smícháme mouku, mletý mák, moučkový i vanilkový cukr a sůl.

Mísa s moukou a máslem, obklopená balíčky mouky a mletého máku na mramorové desce, součást přípravy receptu na veganské linecké cukroví od Evy z Kitchen Affair z webu hypermarketu Globus.
2

Přidáme změklé rostlinné máslo a rychle vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.

Koule těsta z máku ležící na světlém mramorovém povrchu, připravená na pečení, podle receptu na veganské linecké cukroví od Evy z Kitchen Affair z webu hypermarketu Globus.
3

Než se těsto vychladí, připravíme si lemon curd. V malém hrnci smícháme cukr a kukuřičný škrob. Přilijeme rostlinné mléko, citronovou šťávu a přidáme citronovou kůru. Dobře promícháme metličkou, aby se škrob rozpustil. Zahříváme na středním plameni a mícháme, dokud směs nezhoustne.

Jakmile má krémovou konzistenci, odstavíme ji z plotny a vmícháme kurkumu. Přelijeme do sklenice a necháme vychladnout. Po vychlazení ještě zhoustne.

Ingredience na pracovní desce: cukr, kukuřičný škrob, sójové mléko a dvě citrony, uprostřed mísa s cukrem, součást přípravy receptu na veganské linecké cukroví od Evy z Kitchen Affair z webu hypermarketu Globus.
4

Nyní se vrátíme k těstu. Odpočaté těsto vyjmeme z lednice, rozválíme ho na plát silný asi 3 mm a vykrajujeme oblíbené tvary.

Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 8–10 minut, dokud lehce nezezlátnou.

Kulaté linecké s dírkami uspořádané na plechu vyloženém silikonovou podložkou, v pozadí talíř s dalšími sušenkami, podle receptu na veganské linecké cukroví od Evy z Kitchen Affair z webu hypermarketu Globus.
5

Upečené cukroví necháme vychladnout a slepujeme džemem nebo lemon curdem.

Miska ve tvaru hvězdy plná makových sušenek, sítko, moučkový cukr a větvičky jehličí na dřevěném stole, podle receptu na veganské linecké cukroví od Evy z Kitchen Affair z webu hypermarketu Globus.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více