PředkrmyHlavní jídlaObědyVečeřeGrilováníZelenina
15. 04. 2021
@petrzidek

Grilovaný chřest s omáčkou z lišek

V tomto receptu Petr Židek spojuje jemnost chřestu s bohatou, aromatickou chutí lesních hříbků, a vytváří tak jedinečný gastronomický zážitek. Grilovaný chřest s omáčkou z lišek můžete podávat jako předkrm nebo ho doplňte o přílohu a servírujte jako chuťově perfektně vyvážený hlavní chod.

Náročnost receptu

Příprava 45 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 2 porce:

  • 16zelených chřestů
  • 1šalotku
  • 1/4starého chleba
  • 2žluté cibule
  • 200 gmásla
  • 0,2 ljablečného cideru
  • 0,1 lsmetany 33%
  • 1citron
  • 40 gsušených lišek (nebo 150 g čerstvých)
  • sůl

Postup

1

Cibuli si nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na lžíci másla. Pak přilijeme cider a necháme to svařit na polovinu, přilijeme smetanu a opět to svaříme na polovinu.

Stáhneme z plamene a do směsi po malých kouskách zašleháme máslo, dokud nám nevznikne hustá omáčka. Omáčku přecedíme, nakonec přidáme sušené lišky a omáčku promícháme, případně dochutíme solí a citronem.

2

Z chřestu odlomíme dřevnatou část a opláchneme. Chřest ugrilujeme a nakonec osolíme. Šalotku rozpůlíme, potřeme olejem a ugrilujeme doměkka. Z chleba odstraníme kůrku a natrháme na malé kousky. Krutony promícháme s olivovým olejem a ugrilujeme dokřupava.

3

Grilovanou šalotku osolíme, pokapeme citrónem a podáváme s grilovaným chřestem, máslovou omáčkou s liškami a chlebovými krutóny.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.

Dozvědět se více

Scan&GO

Šetřete čas při nakupování.
Služba Scan&Go vám usnadní, zpřehlední a urychlí nakupování ve vybraných hypermarketech Globus.

Více o Scan&Go

Můj Globus

Prohlédněte si výhody Můj Globus.
Vyplňte registrační formulář a začněte čerpat výhody programu s novou kartou Můj Globus jíž dnes.

Více o Můj Globus