PředkrmyHlavní jídlaObědyVegetariánskéOvoce
22. 08. 2023
@marsalekjosef82

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta, klasika, která patří nejen k létu. Připravte si je podle receptu Josefa Maršálka a to třeba i do zásoby!

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 20 ks:

  • 500 gtvarohu v kostce
  • 220 gdětské krupice
  • 70 mloleje
  • 2vejce
  • 1/4 lžičkysoli
  • 20 ksšvestek

Na dokončení:

  • 100 gmásla
  • 100 gcukru moučka
  • 50 gstrouhaného perníku
  • 10 ksšvestek
  • 150 gzakysané smetany

Postup

1

Navážíme do mísy všechny ingredience, kromě švestek. Pomocí vidličky je rozmělníme a poté rukou rychle vypracujeme tužší těsto.

2

Z těsta odkrajujeme dílky o hmotnosti asi 45 g. Ruce a plochu si posypeme trochou dětské krupice nebo hrubé mouky a jednotlivé kousky těsta nejprve v dlani zploštíme, poté do nich umístíme švestky a zabalíme tak, aby mezi švestkou a těstem nebyly vzduchové bubliny. Takto zpracujeme všechny knedlíky.

3

Do velkého hrnce dáme vařit alespoň 4-5 litrů vody se lžičkou soli. Knedlíky opatrně vložíme do vody, vařečkou s nimi lehce zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu a vaříme asi 10-12 minut, nebo dokud nevyplavou. Poté ještě vaříme asi minutu a děrovanou lžící je opatrně z vody vyjmeme.

4

Zbylé švestky opatrně rozvaříme, necháme vychladit a smícháme se zakysanou smetanou v poměru 3 : 1. Tahle švestková „omáčka“ se ke knedlíkům skvěle hodí. Na talíři je posypeme cukrem, perníkem a polijeme máslem a můžeme podávat.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.

Dozvědět se více

Scan&GO

Šetřete čas při nakupování.
Služba Scan&Go vám usnadní, zpřehlední a urychlí nakupování ve vybraných hypermarketech Globus.

Více o Scan&Go

Můj Globus

Prohlédněte si výhody Můj Globus.
Vyplňte registrační formulář a začněte čerpat výhody programu s novou kartou Můj Globus jíž dnes.

Více o Můj Globus