Jiří Vydrář, vedoucí Řeznictví Globus Liberec, zavedl Snídani s Novou do své řeznické dílny, kde se od brzkého rána bourá čerstvé hovězí a vepřové maso. Divákům umožnil podívat se na výrobu špekáčků i do udírny, kde se uzeniny udí na bukovém dřevě, odkud putují do chladírny a poté na prodejní pulty.

Při další návštěvě jsme Snídani s Novou vzali s Pavlem Medunou, vedoucím výroby a prodeje Pekáren Globus, do zázemí pekárny. Zde jsme si povídali o tom, co obnáší pekařské řemeslo a jak to chodí v Pekárně Globus.

Poté jsme se podívali na výrobu královského koláče, a to od samého základu, tedy od přípravy těsta. Sám moderátor si vyzkoušel, jak se míchá z navážených surovin a dále pak hněte v profesionálním hnětači.

Jakmile bylo těsto hotové, přišel čas na přípravu zdobicího sáčku s náplní. V královském koláči se používají hned tři druhy náplní.

V poslední fázi výroby královského koláče konečně došlo na zdobení, které vyžaduje určitou zručnost i kreativitu. Po nazdobení se koláče nechají vykynout a upéct.

Poslední návštěva Snídaně s Novou proběhla přímo v Restauraci Globus. Václav Šulc, vedoucí Restaurací Globus, moderátorku seznámil s chodem restaurací i jejich pestrou nabídkou – od poctivé svíčkové přes saláty a chlebíčky až po sezónní jídla a dezerty. Řeč přišla také na nejoblíbenější jídla zákazníků, přípravu menu, vydatné snídaně i na možnost odnést si jídlo z restaurace s sebou domů.

Diváci Snídaně s Novou se tak mohli seznámit se všemi našimi výrobami a podívat se, jak se jejich oblíbené výrobky v Globusu vyrábějí.