O čem si budeme v článku povídat:
Kvalitní špekáčky jsou základ
Jak špekáčky správně připravit
Jak upéct špekáčky na černém pivu
Co dalšího by vám nemělo chybět
Čím je filipojakubská noc magická

Kvalitní špekáčky jsou základ

Ke každé správné oslavě neodmyslitelně patří dobré jídlo a pití. A co by to bylo za pálení čarodějnic bez opékání špekáčků. Pokud chcete mít jistotu vysoké kvality a výtečné chuti, sáhněte po špekáčcích z Řeznictví Globus. Řezníci je vyrábí podle tradiční receptury z vepřového a hovězího masa a samozřejmě také ze špeku. K masu přidají ještě trochu pepře i česneku a hotovou směs naplní do přírodních střívek. Špekáčky z Řeznictví Globus jsou navíc bezlepkové, takže si na nich mohou pochutnat i celiaci.

Jak špekáčky správně připravit?

  1. Aby se špekáčky pořádně propekly, nařežte je na obou koncích dvěma řezy do kříže.

  2. Špekáčky opékejte raději nad rozžhavenými uhlíky, protože je nad nimi vyšší teplota než nad plameny ohně.

  3. Za stálého otáčení špekáčky opékejte alespoň deset minut.

  4. Když jsou špekáčky dostatečně propečené, stáhněte je z ohně a vychutnejte si je například s kouskem čerstvého pečiva od našich pekařů.

A kdyby náhodou počasí venkovnímu opékání nepřálo, můžete si naše špekáčky připravit třeba na černém pivu doma v troubě. Využít k tomu můžete osvědčený recept od řezníků z Řeznictví Globus, podle kterého si špekáčky snadno připravíte, kdykoliv na ně dostanete chuť.

Recept na špekáčky na černém pivu

Budete potřebovat na 5 porcí:

  • 5 špekáčků Globus

  • 1 červenou cibuli

  • 1 světlou cibuli

  • 100 g anglické slaniny

  • Globus hořčici

  • Kečup

  • 250 ml černého piva

Postup:

  1. Špekáčky podélně rozřízněte a zevnitř vymažte hořčicí.

  2. Následně je naplňte nakrájenou cibulí, anglickou slaninou a vyskládejte do pekáče.

  3. Na špekáčky přidejte kečup, podlijte je černým pivem, pekáč zakryjte alobalem a dejte péct při 180 °C na cca 15 minut.

  4. Poté z pekáče alobal sejměte a pečte dalších 10 minut.

  5. Upečené špekáčky servírujte s čerstvým chlebem z Pekařství Globus.

Co dalšího by vám nemělo chybět?

V nabídce našeho řeznictví však najdete spoustu dalších dobrot, na kterých si můžete během filipojakubské noci pochutnat. Opečené klobásky, trampské cigáro nebo párky z Globusu svou lahodnou vůní perfektně navodí správnou táborákovou atmosféru i u vás na zahradě.

Pálení čarodějnic můžete využít i pro uspořádání rodinné grilovačky. Mezi hvězdné stálice každého grilování patří naše marinované nebo vyzrávané steaky či vyladěné hovězí hamburgery. Zapomenout byste neměli ani na čerstvé pečivo z Pekařství Globus. K opečenému masu se hodí pořádný krajíc chleba Horal nebo Královského bochníku, moc dobře si však pochutnáte i na Párty večce nebo některé z našich křupavých baget.

Aby byla vaše oslava perfektní, k masu a pečivu podávejte hostům nakládané feferonky nebo okurky, kečup, hořčici a křen. Přijít vhod by vám mohlo i jednorázové nádobí, papírové a vlhčené ubrousky. Pokud budete grilovat, tak na nákupní seznam přidejte ještě dřevěné uhlí a podpalovač.

Čím je filipojakubská noc magická?

Noci z 30. dubna na 1. května se už po staletí připisují nadpřirozené účinky a je spjata s pálením ohňů i vírou v čarodějnice. Podle legend se během ní otevírají jeskyně s poklady a děti počaté na Valpuržinu noc jsou prý celý život šťastné. Zároveň je tento svátek symbolem konce zimy a vlády temných sil, které střídá jaro a dobrá, životodárná energie. Nastává doba plná slunce a světla, kdy se daří všemu živému a kterou na podzim ukončují až Dušičky.

V Globusu pořídíte snadno vše pod jednou střechou. Užijte si pálení čarodějnic tak, jak ho máte nejradši – po boku svých blízkých, vynikajícího jídla a oblíbeného nápoje. Vše ostatní nechte na nás.