Poctivé pekařství,
Pečivo pro vás vyrábíme v každém Globusu od zadělání těsta, proto je vždy opravdu čerstvé, jak má být. Těsto necháme vykynout, ručně zpracujeme a upečeme, vše podle tradičních postupů.


Vlastní pekařství máme v každém hypermarketu.
Pečivo pro vás každý den vyrábí více než 750 rukou našich pekařů.
Kvalitní suroviny jsou základ

Mouka
Kvalitní mouku odebíráme jen od osvědčených českých a moravských mlynářů.

Kvas
Pro výrobu našich chlebů používáme žitný kvas, který si ve všech našich pekárnách sami vyrábíme tradiční metodou třístupňového vedení.

Šlehačka
Šlehačku vyrábíme z pravé smetany od ryze českého zpracovatele, který mléko pro výrobu vykupuje od místních farmářů.


Vyrábíme od základu
Výroba pečiva u nás začíná zaděláním těsta.


čerstvé pečivo
Abyste měli na pultech vždy čerstvé pečivo, vyrábíme ho každý den již od půlnoci a dále i v průběhu dne.
Kontrola kvality
Abychom měli jistotu, že vše splňuje požadovanou kvalitu, každých šest týdnů pravidelně odebíráme vzorky mouky pro laboratorní testy a také kontrolujeme předepsanou metodu pro výrobu žitného kvasu.

Jsme rádi, že díky našim výrobám můžeme alespoň touto formou podporovat české výrobce, pěstitele a farmáře.
Pavel Meduna
Vedoucí provozu a prodeje pekařství Globus


Používáme tradiční suroviny
Náš chleba se skládá ze 4 základních surovin: mouky, kvasu, vody a soli.


Ruční práce
Ruční práce má velký podíl při výrobě našeho pečiva. Během přípravy těsta, jeho zpracování, po vykynutí, tvarování i zdobení.


Máme vlastní cukrářskou výrobu
Máme vlastní cukrářství ve všech hypermarketech, kde všechny dorty a zákusky ručně vyrábí a zdobí 210 rukou našich cukrářek.


Dort Sacher
Jako jedni z mála vám můžeme nabídnout dort sacher vyráběný podle vídeňské receptury a ze surovin dodávaných přímo z Vídně.