PředkrmyOvoce a zeleninaGrilováníDětiVegetariánskéBez lepkuBez laktózyChuťovky
17. 06. 2024
Globus tým

Grilovaný meloun s medem a skořicí

Vyzkoušejte meloun netradičně – na grilu! Grilováním získá příjemnou karamelovou chuť, kterou skvěle doplní medovoskořicová marináda. Grilovaným melounem můžete překvapit své blízké během letní grilovačky a zachutná i dětem. Navíc ho připravíte za pár minut.

Náročnost receptu

Příprava 15 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 1/2velkého vodního melounu
  • 2 lžícemedu
  • 1 lžičku mleté skořice
  • trochu oleje na potření grilu

Postup

1

Meloun rozkrájíme i se slupkou na trojúhelníkové plátky silné asi 2–3 cm, aby dobře držely tvar na grilu. Předehřejeme si gril, který lehce potřeme olejem, aby se meloun nepřichytával. V misce smícháme med se skořicí. Pokud je med tuhý, nahřejeme ho a teprve potom smícháme se skořicí.

Plátky melounu položíme na grilovací rošt a z každé strany zhruba 2-3 minuty grilujeme, dokud se na melounu neobjeví proužky a lehce nezkaramelizuje. Ogrilovaný meloun sejmeme z grilu a ihned potřeme medovoskořicovou marinádou. Necháme chvíli odpočinout, aby se chutě propojily,  a můžeme podávat.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty