SvačinyVegetariánskéBez laktózyVeganskéPečení
23. 08. 2022
@marsalekjosef82

Rajčatová focaccia s černými olivami

Upečte si rajčatovou focacciu podle receptu od Josefa Maršálka.

Náročnost receptu

Příprava 4 hodiny
Střední

Co budete potřebovat

Na jeden plech:

  • 450 ghladké mouky
  • 300 mlvody
  • 100 grajčatové passaty (nebo rajského protlaku s vodou v poměru 1:1)
  • 1 lžičkasušené bazalky nebo oregana
  • 1 lžičkusoli
  • 10 gčerstvého droždí

Na dokončení:

  • 100 mlolivového oleje
  • 200 gčerných oliv
  • 200 gcherry rajčat
  • 1/2 lžičkymořské soli

Postup

1

Ve větší míse smícháme 300 g hladké mouky, vlažnou vodu a droždí, zamícháme dohladka, přikryjeme utěrkou a necháme asi 2 hodiny kynout.

2

Poté přidáme zbylou mouku, bazalku, sůl a rajčatovou passatu. Umícháme hladké a nelepivé těsto a necháme ho v míse asi 1 hodinu kynout. Pak jej opatrně přendáme na plech vymazaný olivovým olejem a pomocí v oleji namočených prstů toto řidší těsto dobře rovnoměrně rozetřeme.

3

Následně ho hustě poklademe vypeckovanými olivami a také půlkami rajčat.

4

Těsto necháme asi půl hodiny kynout, posypeme mořskou solí a upečeme při 220 °C asi 20 až 25 minut dozlatova. Vytáhneme z trouby a potřeme zbylým olivovým olejem. Krájíme až po vychladnutí.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.

Dozvědět se více

Scan&GO

Šetřete čas při nakupování.
Služba Scan&Go vám usnadní, zpřehlední a urychlí nakupování ve vybraných hypermarketech Globus.

Více o Scan&Go

Můj Globus

Prohlédněte si výhody Můj Globus.
Vyplňte registrační formulář a začněte čerpat výhody programu s novou kartou Můj Globus jíž dnes.

Více o Můj Globus