Upečte si rajčatovou focacciu podle receptu od Josefa Maršálka.
Náročnost receptu
Příprava 4 hodiny
Střední
Co budete potřebovat
Na jeden plech:
450 ghladké mouky
300 mlvody
100 grajčatové passaty (nebo rajského protlaku s vodou v poměru 1:1)
1 lžičkasušené bazalky nebo oregana
1 lžičkusoli
10 gčerstvého droždí
Na dokončení:
100 mlolivového oleje
200 gčerných oliv
200 gcherry rajčat
1/2 lžičkymořské soli
Postup
1
Ve větší míse smícháme 300 g hladké mouky, vlažnou vodu a droždí, zamícháme dohladka, přikryjeme utěrkou a necháme asi 2 hodiny kynout.
2
Poté přidáme zbylou mouku, bazalku, sůl a rajčatovou passatu. Umícháme hladké a nelepivé těsto a necháme ho v míse asi 1 hodinu kynout. Pak jej opatrně přendáme na plech vymazaný olivovým olejem a pomocí v oleji namočených prstů toto řidší těsto dobře rovnoměrně rozetřeme.
3
Následně ho hustě poklademe vypeckovanými olivami a také půlkami rajčat.
4
Těsto necháme asi půl hodiny kynout, posypeme mořskou solí a upečeme při 220 °C asi 20 až 25 minut dozlatova. Vytáhneme z trouby a potřeme zbylým olivovým olejem. Krájíme až po vychladnutí.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.