SvačinyVegetariánskéBez laktózyVeganskéPečení
23. 08. 2022
@marsalekjosef82

Rajčatová focaccia s černými olivami

Upečte si rajčatovou focacciu podle receptu od Josefa Maršálka.

Náročnost receptu

Příprava 4 hodiny
Střední

Co budete potřebovat

Na jeden plech:

  • 450 ghladké mouky
  • 300 mlvody
  • 100 grajčatové passaty (nebo rajského protlaku s vodou v poměru 1:1)
  • 1 lžičkasušené bazalky nebo oregana
  • 1 lžičkusoli
  • 10 gčerstvého droždí

Na dokončení:

  • 100 mlolivového oleje
  • 200 gčerných oliv
  • 200 gcherry rajčat
  • 1/2 lžičkymořské soli

Postup

1

Ve větší míse smícháme 300 g hladké mouky, vlažnou vodu a droždí, zamícháme dohladka, přikryjeme utěrkou a necháme asi 2 hodiny kynout.

2

Poté přidáme zbylou mouku, bazalku, sůl a rajčatovou passatu. Umícháme hladké a nelepivé těsto a necháme ho v míse asi 1 hodinu kynout. Pak jej opatrně přendáme na plech vymazaný olivovým olejem a pomocí v oleji namočených prstů toto řidší těsto dobře rovnoměrně rozetřeme.

3

Následně ho hustě poklademe vypeckovanými olivami a také půlkami rajčat.

4

Těsto necháme asi půl hodiny kynout, posypeme mořskou solí a upečeme při 220 °C asi 20 až 25 minut dozlatova. Vytáhneme z trouby a potřeme zbylým olivovým olejem. Krájíme až po vychladnutí.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty